iLuv MobiTour – Billig bärbar Bluetoothhögtalare: recension!

billig bärbar bluetoothhögtalare iLuv Mobitour

Jakten på den bästa billiga bärbara Bluetooth-högtalaren fortsätter. Det andra testet av tre är iLuv MobiTour, som till skillnad från våra två andra tävlande har tre högtalarelement, blir ljudet bättre av det månne? Läs recensionen nedan.

De två andra i det här testet av billiga bärbara Bluetoothhögtalare är Muvit M-Speak som jag recenserade häromdagen och Champions Bluetoothhögtalare som jag kommer att recensera de närmsta dagarna.

iLuv MobiTour kostar 399 kronor precis som de två andra i tävlingen, har Aux-in och finns i rosa och svart. Den laddas med MikroUSB (kabel medföljder).

Om du anger IBLOGGEN när du beställer den i vår butik får du 5 % rabatt (379 kr)!

Design

iLuv MobiTour har en liggande avlång design till skillnad mot Champion och M-Speak som är stående. iLuv ser mer ut som en traditionell docka, med tre högtalarelement och knappsats på ovansidan.

Den finns i svart och rosa, jag har testat den rosa varianten som jag tycker är riktigt snygg. Den tar lite mer plats än de andra två men är å andra sidan tympligare med tanke på avlångheten, lätt att packa i ryggsäcken när du ska till stranden eller parken och dricka… ja, vad du nu dricker i parken.

Jag hade med mig den till klipporna längs Brunnsviken här i Stockholm i helgen när jag badade (se bild). Riktigt skönt att ha med sig högtalare utan att behöva koppla in med sladd eller dockningsstation, otroligt mobilt.

Billig bärbar Bluetoothhögtalare

Funktion

Bärbarheten och mobiliteten är mycket bra. Att den har Aux-in är ett stort plus (M-Speak saknar det, Champion har det), men de har inte inkluderat någon 3,5 mm-sladd vilket är väl snålt. En sådan sladd kostar nästan ingenting, här kan du till exempel köpa en för 69 kronor hos oss, men det är otroligt störigt att upptäcka att det inte är inkluderat.

MikroUSB-laddningen fungerar perfekt, och batteritiden håller vad den lovar (upp till tre timmar). Parningen med iPhone eller iPad funkar klockrent också.

Ljud

Här gör designen stor skillnad. Istället för ett en stående design med ett rejält baselement har iLuv MobiTour tre mindre element på rad. Först tänkte jag att detta borde tala för MobiTour vad gäller ljudet, men det skulle visa sig vara nästan tvärtom.

Basen är inte alls bra, mellanregistret och diskanten är bättre men låter distade när man höjer volymen. Totalt tycker jag att ljudet lämnar lite i övrigt att önska, det är godkänt men i en jämförelse med de andra högtalarna vi testar är det sämre än dem.

Bluetooth

Bluetoothkopplingen på iLuv MobiTour fungerar perfekt. Lätt att para med din iPhone eller iPad (eller annan enhet med Bluetooth), håll bara in Play-knappen på knappsatsen så börjar den lilla lysdioden under Bluetoothsymbolen blinka.

Bluetoothsignalen är mycket bra, först ungefär efter cirka tio meter börjar den bli tjurig och hacka lite. Detta gör att den känns mobil på riktigt.

Sammanfattning

iLuv MobiTour är den andra billiga bärbara Bluetoothhögtalaren i vårt test. Designen är toppen, Bluetoothkopplingen med, men ljudet är inte tillräckligt bra. Det finns bättre alternativ för samma peng om man inte nödvändigt vill ha den snygga liggande designen. Jag rekommenderar hellre Champion eller Muvit M-Speak.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer iLuv MobiTour i vår butik! Om du vill, kika på hela vårt sortiment av bärbara Bluetoothhögtalare!

Betyg: 5/10
Kundbetyg: 
(inga betyg än)

+ Snygg design
+ Bra Bluetooth
+ Aux-in

– Halvdant ljud

Fakta om iLuv MobiTour:

Passar: iPad, iPhone och andra enheter som stödjer bluetooth
Pris: 379 kronor om du anger IBLOGGEN, annars 399 kr
Färg: Rosa, svart
Vikt: 208,6 gram
Mått: 7,11 x 17 x 2,8 cm
Kontakt: Bluetooth, 3,5 mm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *