Stort test: Bästa billiga bärbara högtalarna till iPhone 5 med Bluetooth

Stort test: Bästa billiga bärbara högtalarna till iPhone 5 med Bluetooth

I ett test med tre billiga bärbara högtalare till iPhone 5 ska vi kora den bästa. Högtalarna som är med i testet är iLuv MobiTour, Champion SBT 110 och Muvit M-Speak. Priset för bästa billiga bärbara högtalarna till iPhone 5 avslöjar vi i sammanfattningen längst ner!

De tre tävlande högtalarna kostar alla 399 kronor, om du anger IBLOGGEN när du beställer dem får du 5 % rabatt och betalar bara 379 kronor. De funkar givetvis inte bara med iPhone 5, utan alla enheter som har blåtand. Vi börjar testet med designen, nu kör vi!

Design

Designen på de tre är lite olika. Framför allt är iLuv MobiTour en liggande högtalare med tre högtalarelement och en knapptsats på toppen, mer som en dockningsstation. Muvit M-Speak och Champion SBT110 är däremot stående högtalare med ett element.

Billig bärbar Bluetoothhögtalare
iLuv MobiTour

MobiTour är riktigt snygg, iLuv gör bara snygga saker, men jag tycker att Champion SBT110 har en grym design med. Den står på en liten silikonkudde, som gör att den kommer upp från ytan den står på, på så sätt kan musiken strömma underifrån också, smart!

Champion SBT110 är mattsvart med en kompakt och rejäl design, den är också minst i testet vilket är en stor fördel. Muvit M-Speak är också snygg och stilren, men inte riktigt lika snygg som iLuv och Champion.

Bärbara billig högtalare till iPhone
Muvit M-Speak

Delbetyg design:

iLuv MobiTour: 9/10
Champion SBT110: 9/10
Muvit M-Speak: 8/10

Funktion

Alla tre högtalarna har bra Bluetoothkoppling, mer om det nedan. I övrigt skiljer sig funktionen lite mellan de tre. Champion SBT110 och iLuv MobiTour har Aux-in, vilket Muvit M-Speak inte har, men bara Champion SBT110 har en 3,5 mm-till-3,5 mm-sladd som ingår. Det kan tyckas vara en petitess (man kan ju köpa en billig sladd här t.ex.) men det är otroligt störigt att inse att det inte ingår när man behöver en.

Muvit M-Speak och Champion SBT110 har även högtalartelefon-funktion och inbyggd mikrofon. Smart, även om jag själv aldrig använder det. Alla tre har inbyggt uppladdningsbart batteri vilket är toppen.

Delbetyg funktion:

iLuv MobiTour: 7/10
Champion SBT110: 10/10
Muvit M-Speak: 7/10

Ljud

Viktigast är förstår ljudet, här skiljer det också en del mellan de tre. Sämst är, tyvärr, iLuv MobiTour, som inte levererar samma bas som de andra två. Muvit M-Speak är väldigt bra ljud, med stark bas och klart ljud, men bäst är återigen Champion SBT110.

Trots att den är minst i testet så är ljudet i Champion SBT110 otroligt för en sådan liten högtalare. Basen är grym, hela högtalaren hoppar av basgunget (se klipp nedan), och ljudet är klart och djupt. Otroligt imponerande att en så här liten högtalare kan leverera så bra ljud.

Delbetyg ljud:

iLuv MobiTour: 6/10
Champion SBT110: 10/10
Muvit M-Speak: 9/10

Bluetooth

Alla tre har väldigt bra Bluetoothkopplingar, Muvit M-Speak och Champion SBT110 har Bluetooth 3.0, MobiTour har inte angivit vilken version det är vilket ger en minuspinne även om deras Bluetoothkoppling fungerar lika bra egentligen.

Jag har testat alla tre på 10 meters avstånd från min iPhone 5, när jag kom längst bort började de alla tre bli lite kinkiga och lagga en kort stund men fungerade ändå. Det är verkligen toppen måste jag säga, för inte länge sedan var blåtand mycket sämre än så.

Alla tre parar sig utan problem med den enhet du vill koppla dem till.

Delbetyg Bluetooth:

iLuv MobiTour: 9/10 (p.g.a. ej angiven BT-version)
Champion SBT110: 10/10
Muvit M-Speak: 10/10

Totalbetyg

  iLuv MobiTour Muvit M-Speak Champion SBT110
Pris 399 kr (379 kr*) 399 kr (379 kr*) 399 kr (379 kr*)
BT-version ? 3.0 3.0
Aux-in Ja Nej Ja
Batteritid 3 timmar 3 timmar 4 timmar
Design 9/10 8/10 9/10
Funktion 7/10 7/10 10/10
Ljud 6/10 9/10 10/10
Bluetooth 9/10 10/10 10/10
Totalbetyg 31/40 34/40 39/40

Sammanfattning

Den bästa billiga bärbara högtalaren till iPhone 5 är Champion SBT110. Minst, bäst ljud, bäst funktion och riktigt snygg. Tvåa i testet kom Muvit M-Speak som också är en väldigt bra högtalare, men som saknar Aux-in. iLuv MobiTour kom sist enkom på grund av ljudkvaliteten som inte var lika bra som de andra.

* Om du anger IBLOGGEN när du beställer någon av högtalarna i testet får du 5 % rabatt och betalar 379 kronor istället för 399 kronor!

Om du har någon fråga eller kommentar om det här testet av bästa billiga bärbara högtalaren till iPhone 5 får du gärna skriva i kommentarsfältet nedan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Stort test: Bästa billiga bärbara högtalarna till iPhone 5 med Bluetooth

  1. Tack för recension, jag köpte Champion-högtalaren och kan bara hålla med: SJUKT bra för de pengarna (jag använde IBLOGGEN-rabattkoden också). Tack för det!

    Anton

  2. Hej Anton!

    Kul att du gillade Champion, det är verkligen en bra högtalare som du säger.

    MVH
    Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *