Skicka fler bilder – iPhone: två sätt att bifoga bilder i mejl

Det finns två olika enkla sätt att skicka fler bilder från iPhone (eller videos). Jag tänkte ge er en liten instruktion om hur ni gör för att bifoga fler än en bild när ni mejlar från iPhone.

Det första sättet är det sätt som jag själv använder oftast, trots att det kanske inte är lika smart som det andra. Jag ska säga att detta fungerar på iPhone 4S, jag gissar att det är samma på iPhone 5 också. Hursomhelst:

Sätt nummer ett:

1. Du har delat ett foto (eller en video) via e-post (du tittar på en bild i kamerarullen och klickar på dela-symbolen som är en ruta med en pil ut ur rutan, och sedan på e-postsymbolen längst upp till vänster), det ligger bifogat i mejlet du ska skicka. Klicka nu på ytan ovanför eller under bilden, så att du får upp tangentbordet.

2. Klicka en gång till på samma ställe. Nu får du upp en svart avlång meny som har fyra alternativ: ”Markera”, ”Allt”, ”Klistra in” och den lilla pilen längst ut till höger. Klicka på pilen.

Bifoga fler bilder iPhone

3. Nu får du upp två nya alternativ: ”Infoga bild eller video” och ”Citatnivå”. Klicka på ”Infoga bild eller video”.

Bifoga fler bilder iPhone

4. Nu kan du välja bilder eller videor från kamerarullen, Instagram (om du har det) och andra ställen om du har andra appar till exempel. Klicka på bilden i kamerarullen t.ex. och sedan på ”Välj”.

5. Nu hamnar en andra bild eller video i ditt mejl. Om du vill lägga till fler kan du göra samma sak flera gånger. Klar!

Sätt nummer två:

1. Gå in i kamerarullen utan att klicka på någon särskild bild eller video. Om du har klickat på en bild eller video klickar du på ”Kamerarulle” längst uppe till vänster.

2. Klicka på dela-knappen längst ned i mitten, den ser ut som en ruta med en pil ut ur rutan.

Skicka fler bilder iPhone

3. Klicka på alla bilder och videos som du vill skicka med e-post (eller dela på Facebook till exempel).

Skicka fler bilder iPhone

4. Klicka sedan på knappen ”Dela” längst ned till vänster. Klar!

Innan jag kom på hur man bifogade två eller fler bilder med iPhone höll jag på att bli tokig på att bara skicka en åt gången. Nu funkar det klockrent, hoppas att det var till någon hjälp! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *