Apple Store i Rom – Reportage från Porta Di Roma

Apple Store i Rom - reportage!

I Rom finns två Apple Stores, en i RomaEST som är ett köpcentrum i Lunghezza strax öster om stadskärnan, och en i köpcentrumet Porta Di Roma som ligger norr om stan. Porta Di Roma är ett av Europas största köpcentrum, iBloggen åkte dit för att kolla in Apple Store i Rom.

Precis som i Stockholm ligger Apple Store i Rom inte alls centralt. Både Porta Di Roma och RomaEST ligger ungefär lika off som Täby Centrum gör i Stockholm. Porta Di Roma ligger närmst stadskärnan och är lättast att ta sig till, därför begav jag mig dit.

Ta dig till Apple Store i Porta Di Roma

Att ta sig till Apple Store i Rom om du inte har bil är inte superbekvämt om man är lite kinkig (vilket jag är). Ingen av de två butikerna ligger alltså i stadskärnan eller ens på tunnelbanelinjerna. Har man bil är det inget problem, men åker man kollektivt är det värre.

Det lättaste sättet är, lite beroende på var man bor, att ta sig till Termini som är den största järnvägsstationen i Rom och ligger mitt i smeten. Buss 38 går strax intill Termini och tar dig till Porta Di Roma på cirka 45 minuter. Stationen heter Bene-Lionello (tror att det bara stod Bene på busskartan). Själva köpcentrumet är enormt, det är omöjligt att missa. Apple Store ligger en våning ner.

Om du inte utgår från Termini går även buss 80B och 341:an till Porta Di Roma. Jag åkte 341:an från Ponte Mammolo, det tog 25 minuter ungefär, men totalt tog det ungefär 50 minuter eftersom jag var tvungen att ta mig till Ponte Mammolo från Tiburtina också. Ett tips är att söka på Google Maps för att se hur du tar dig lättast kollektivt från där du bor i Rom.

Butiken – stor och välbesökt

Själva butiken är relativt stor och välbesökt. Jag skulle gissa att den är ungefär dubbelt så stor som Täby Centrumbutiken. Butiken är ungefär lika djup som bred och har en lång Genius Bar längst ner. Den är inte alls lika spektakulär som till exempel flaggskeppsbutiken på Fifth Avenue i New York som jag också har besökt för bloggens räkning.

Du hittar butiken en trappa ner från huvudingången, bredvid United Colors of Benetton-butiken precis nedanför rulltrappan. Jag tog lite bilder och filmade både butiken och själva köpcentrumet så kan ni kika själva.

Apple Store i Rom - reportage!

Apple Store i Rom - reportage!

Klientelen var faktiskt förvånansvärt blandad, även en del äldre människor som jag inte tycker att jag har sett på de andra Apple Stores jag varit på. Här ovan ser ni till exempel en italiensk farbror som kikar runt lite!

Sammanfattning

Som sagt, Apple Store i Rom ligger inte centralt och köpcentrumet Porta Di Roma är egentligen ganska tråkigt. Men butiken är stor och har allt du vill ha, är du i närheten eller har tid över i Rom kan jag trots allt rekommendera ett besök. Apple Store i Rom har öppet måndag till söndag kl 10-22. Det var allt för idag, a domani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Apple Store i Rom – Reportage från Porta Di Roma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *