Att köpa MacBook, iPad och iPhone på Best Buy i USA – Reportage

Igår kunde ni läsa ett reportage från Apple Store på 5h Avenue i New York som jag besökte i förra veckan. Det finns emellertid alternativ för den som vill köpa iPad, MacBook eller iPhone i USA. iBloggen har besökt Best Buy i New York.

Best Buy, J&R och de små elektronikaffärerna som kantar de stora shoppinggatorna i New York är nästan alltid billigare än Apple Store, precis på samma sätt som andra elektronikkedjor i Sverige är billigare än att köpa på Apple Store i Sverige. Man kan även beställa från exempelvis MacMall eller Mac Connection till sitt hotellrum, oftast kostar frakten ingenting (MacMall har även två butiker i Los Angeles om du ska dit).

Best Buy är auktoriserad Apple-återförsäljare till skillnad från de små elektronikaffärerna på gatan, vilket naturligtvis känns tryggare.

Best Buy i New York

Jag besökte Best Buy på 5th Avenue i New York en regnig dag i förra veckan för att ge våra bloggläsare ett reportage därifrån. Den här butiken ligger alltså bara några kvarter söder om Apple Store på 5th Avenue som jag skrev om igår, men här kan du köpa Apple-produkter billigt på Manhattan.

Best Buy har sju butiker på Manhattan, två i New Jersey och en i Brooklyn. Här har ni en karta där du hittar alla tio butiker i och utanför New York. Butiken på 5th Avenue är nummer sju på kartan.

Priserna på Best Buy jämfört med Apple Store

Generellt är priserna på Best Buy lägre än på Apple Store. Helt nylanserade varor (som nya iPad 3 just nu) kostar lika mycket på Best Buy, men annars är det alltid billigare. Som exempel kan jag nämna att MacBook Air kostade 1209 dollar när jag var där.

Priserna fluktuerar däremot litegrann på Best Buy. I april kostade MacBook Air 1219 dollar, gick sedan ned till 1209 dollar och har numera höjts (!) till 1249 dollar. Priserna på J&R följer Best Buy-priserna ganska väl och tvärtom.

Utbudet på Best Buy

Best Buy har det mesta. iPad, Macbook, iPhone osv. Tydligen kan det ibland vara så att de inte säljer alla modeller av exempelvis MacBook Pro, i så fall är du hänvisad till Apple Store, men överlag är utbudet och tillgången mycket bra. De kan även kolla med de andra butikerna på Manhattan ifall de inte har just din vara inne i en specifik butik.

Resten av USA

Best Buy finns i hela USA, så även om du åker till Florida eller Los Angeles eller något annat finns de där. Dessutom är skatten olika i de olika staterna och ofta även inom själva staten. Det är inte ovanligt att staten har en minimumskatt som sedan kan vara högre i vissa delar av staten.

Just nu ligger skatten på elektronik i New York på 8,875 % medan Florida har en minimumskatt (sales tax) på 6 % som i sin tur varierar i olika delar av Florida. Miami har exempelvis en skatt på 6,5 %. Notera även att skatten kan variera (och ofta gör det) på olika produktkategorier och att skattesatserna ändras betydligt oftare än i Sverige. Kläder med ett värde under 110 dollar beskattas t.ex. inte längre i New York.

Om ni har köpt hem Apple-produkter kan ni köpa tillbehör till iPad, MacBook eller iPhoneiPhonebutiken. Läs gärna även vårat reportage från Apple Store i New York och vår guide Köp MacBook i USA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Att köpa MacBook, iPad och iPhone på Best Buy i USA – Reportage

 1. Hej!

  Jag undrar vad det finns för nackdelar att köpa exempelvis en iPad från Best Buy istället för Apple Store?

 2. Hej Michael.

  Vad jag förstår är det ingen större skillnad, särskilt med tanke på att de är auktoriserad återförsäljare som sagt. Jag googlade lite på ämnet och det verkar som om Best Buy har ett hyfsat rykte trots att de är billigare och att de dessutom har en drulleförsäkring (Black Tie heter den) som inte går att köpa på Apple Store, men den försäkringen kan du ju verkligen skita i om du ändå ska adoptera din iPad eller MacBook till Sverige 🙂

 3. Hej, det är inga problem med att köpa en iphone/ipad med 3g i Usa och använda hemma i Sverige? Har hört att det kan vara problem med det där, stämmer det?

 4. Hej!

  Jag tror att du tänker på 4g, iPad 3 med 4g fungerar inte i Sverige. Annars ska det inte vara några problem med iPad. iPhone tror jag inte är några problem men jag vågar inte svära på det.

  MVH
  Christian

 5. Hej igen!

  Och det är inga problem med att ta med sig paddan hem till Sverige? Många pratar om att det kan vara lite tjafs i tullen.
  Och om jag skulle köpa en iPad 3 Wifi 16gb/32gb i USA så är det inga problem
  Svenska iTunes och lägga in svenskt tangentbord osv? 🙂

  Tack för svar.
  Mvh

 6. Hej!

  Alltså, du SKA ju betala moms och tull, men om du slänger bort kartongen och börjar använda paddan i USA finns det nästan noll risk att de stoppar dig för den sakens skull. Detta är naturligtvis ingenting jag rekommenderar, eftersom det är OLAGLIGT, om du förstår vad jag menar 🙂

  Och vad jag har hört ska det inte vara några som helst problem med iTunes, tangentbord och liknande. Elkontakten är annorlunda, men du kan byta ut den vita ploppen som sitter i den fyrkantiga ”klossen” på laddaren. Om du inte redan har en sådan hemma till en gammal Apple-laddare finns det att köpa billigt.

  MVH Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *