Håll din iPryl laddad med Deltaco Powerbank 15,600 mAh – Recension

Är du på resande fot ofta? Brukar batteriet på din iPhone, iPad eller övrig smartphone alltid ta slut när du minst vill det?

Då finns det lösningar, nämligen en Powerbank. En powerbank är ett externt uppladdningsbart batteri du enkelt kan koppla in din mobila enhet i via USB-kabeln och se hur telefonens eller läsplattans batteri snabbt laddas upp.

Det finns mängder av olika powerbanks att välja mellan från lika många tillverkare. Det finns de som klarar att ladda upp din telefon 1 gång och det finns de som klarar av att ladda upp din iPhone 6 gånger alternativt din iPad 2 gånger.

Ett sådant externt batteri är Deltaco Powerbank 15,600 mAh och ett sådant har vi testat.

Deltaco powerbank 15600mAh
Deltaco powerbank 15600mAh

Batteriet är 16.5 cm på längden, 7.5 cm bred och 2.2 cm tjockt. Har 2 st USB-utgångar där den ena skickar ut 2.1A för laddning av t.ex iPad och det andra uttaget skickar ut 1A som lämpar sig bra för din iPhone. Den har även en USB-ingång för uppladdning av själva batteriet, porten är av typen USB Micro. Det medföljer en USB-kabel för laddning där ena änden är just en USB Micro, en liten nackdel är dock att det inte medföljer en strömadapter för laddning i t.ex vägguttaget. Har du en mobiltelefon hemma så har du säkert redan en sådan kabel också.

Du kan ladda två telefoner samtidigt alternativt en surfplatta vilket täcker de flestas behov.

Pjäsen väger 425 gram men känns trots det väldigt smidig att ha med sig, den upplevs som ganska slimmad och får plats i de flesta väskor utan att ta någon plats så att säga. Den känns som ett bra val om man skall ut och resa, semestern, vandringen, campingen, båtturen eller liknande där du inte har möjlighet att ladda din enhet under normala förhållanden. Den fungerar också bra som reservkälla hemma vid t.ex längre strömavbrott.

Vi testade om batteriet höll vad det lovade genom att helt enkelt se hur många gånger vi kunde ladda telefonen från ett fulladdat batteri. Telefonen vi testade med var en iPhone 6S som har en batterikapacitet om 1715 mAh.
I teorin borde detta ge oss 15600 / 1715 = 9.096 laddningar. Resultatet blev 8 fulla laddningar plus drygt en halv laddning till. Så det var inte jättelångt från vad den bör klara av. Hur som helst så klarar man sig ganska länge på det.

Batteriet har skydd mot överladdning, överspänningsskydd och överhettningsskydd så det är säkert att bara plugga i din enhet utan att behöva fundera så mycket kring sådant.

Vad kostar batteriet då? På www.iphonebutiken.se kan du köpa batteriet för 429:- vilket är ett helt ok pris. Där kan du även hitta andra ”powerbanks” om denna inte faller dig på läppen.

På det stora hela är det en trevlig produkt som håller din iPhone eller iPad laddad. Visst, den väger nästan ett halvt kilo vilket man säkert kan ha en åsikt om men tanken är nog inte att du skall bära den med dig i fickan hela dagarna.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *