Recension – Apple A/V Adapter för iPad

Inledning

När tillgången på HD TV apparater ökar, så kommer även självklart tillbehören till iDevices så att man kan utnyttja detta faktum. Så denna recension handlar om Apples A/V Adapter som möjliggör inkoppling till din HDTV för dina bilder, spel och filmer från din iPad.


Presentation

Själva adaptern är inte mycket att snacka om. Det är en smart produkt återigen av Apple, som har en HDMI port, och även en port för att kunna ladda/synca din iPad samtidigt som du har den inkopplad mot TVn.

AV Adapter

Redogörelse

Det jag har gjort när jag testade adaptern är att koppla in den i mitt hemmabio system. Ljudet kommer då via HDMI kabeln också, vilket också förhöjer upplevelsen. I min Demo som finns att titta på nedan, så använder jag en lite för kort HDMI-kabel vilket gör att jag får sitta ganska nära TVn. Känslan blir helt annorlunda när man kör och använder iPaden som en ratt och har bilden framför sig i HD kvalité. Jag själv spelar inte mycket bilspel men detta blev riktigt roligt när man körde det på TV. Dessutom får man en del kompletterande information på iPaden som tex, hastighet, antal varv, en minimap med motståndarna osv. Det känns nästan som att man har en liten mini Wii i händerna. Förändrar helt upplevelsen på iPad som spelkonsol. Rekommenderar det varmt.

Att köra presentationer blir också väldigt enkelt och det blir helt enkelt lätt att se proffsig och elegant ut när man presenterar.

Demostration – Real Racing 2 HD

Omdöme

Inga strul att koppla in adapter mm, och bilden överförs ganska omgående till TV. Dessutom är det ett plus att kunna ladda iPaden om man är en riktig hardcore gamer som vill hålla på länge. Dock håller ju iPadens batteri ganska länge ändå. Det känns som att iPaden förvandlas till en spelkonsol när man har denna adapter och blir mer mångsidig. Dessutom att presentera bilder eller bildspel via kabeln är ju också en upplevelse i sig. Presentationer hålls enkelt på iPaden också när man har adaptern.

Betyg: 9/10

Arto Uusikangas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *