Bästa iPad-skalet för barnfamiljer med småbarn enligt experten

Daniel Wieselberg startade PappasAppar.se för att många appar för barn är på engelska, innehåller reklam eller är olämpliga för barn av andra anledningar. PappasAppar.se hjälper föräldrar att hitta rätt appar för barn. Eftersom jag själv inte har barn har jag missat barnperspektivet helt här på bloggen, så jag intervjuade den eminente Daniel Wieselberg och frågade honom om hans bästa apptips och vilket han tycker är det bästa iPad-skalet för barn och barnfamiljer.

Vilken app skulle du vilja rekommendera till småbarnsföräldrar?

Det beror helt på hur långt kommit i sin utveckling och vad syftet är. På PappasAppar.se rekommenderar vi appar som är både underhållande och där det finns ett pedagogiskt tänk bakom. Ett exempel är appen Buzz me! till iPhone och iPad som fungerar för barn mellan 2 och 6 år. Den appen är en leksakstelefon med SMS och MMS samt innehåller över 20 minispel med svenskt tal. Man lär sig bland annat om höger, vänster, upp och ner samt om veckodagar.

Vad ska man tänka på mer när det gäller appar?

Mitt råd till föräldrar är att först testa de appar man laddar ner till sina barn. Tyvärr är det många appar som inte håller måttet och det är också därför jag drog igång PappasAppar.se. Numera är vi åtta föräldrar som hjälps åt att testa och recensera de bästa apparna.

Många småbarnsfamiljer har iPads till barnen idag, men det är lätt hänt att barnen råkar ha sönder surfplattan. Vilket är det bästa iPadskalet för småbarnsföräldrar tycker du?

Jag har testat flera skal och gillar Griffin Survivor bäst. Skalet består av en inre hårdare del och en mjukare ytterdel. Detta ger ett väldigt bra skydd när man tappar iPaden i golvet. Skalet inkluderar även skärmskydd. Griffin Survivor är så pass bra att jag aldrig är orolig över skador när barnen använder iPaden. Jag vet att många förskolor och skolor använder sig av Griffin Survivor med gott resultat.

Jag vill passa på att tacka Daniel för att han tog sig tid att svara på frågorna. Läs gärna Daniels recension av Griffin Survivor här.

Griffin Survivor till iPad kostar 599 kronor och har fått 4,5/5 i betyg av iPhonebutikens kunder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Bästa iPad-skalet för barnfamiljer med småbarn enligt experten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *