Bästa skärmskyddet till iPad 3 enligt experten

För att inte förstöra Retina-upplevelsen på din nya iPad 3 gäller det att välja rätt skärmskydd. Vi frågade experten, Kim på iPhonebutiken, vad han tycker.

Vilket skärmskydd till iPad 3 är bäst?

Vi har de senaste dagarna testat samtliga skärmskydd till iPad 3, jag själv kör på Krusell Screen Protector och tycker det är bäst hittills. Det är det skärmskydd som är lättast att sätta på och ger minst bubblor på skärmen. Dessutom är det ett av våra billigare skärmskydd. Ibland är det så, dyrast är inte alltid bäst.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer Krusell Screen Protector på iPhonebutiken.se!

Vilket skärmskydd ger bäst skydd för iPad 3?

Copter ger bäst skydd för nya iPad 3 trots allt, men är även jobbigast att sätta på. Så länge man vet med sig att man inte är väldigt vårdslös med sin surfplatta fungerar Krusell Screen Protector precis lika bra som skydd och du behåller upplevelsen av Retina-skärmen.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer Copter till iPad 3 på iPhonebutiken.se!

Vad mer ska man tänka på när det gäller skärmskydd till iPad 3?

Vi har kunnat konstatera att samtliga displayfilmer med matt skydd, även anti-fingerprint, fungerar dåligt med iPad 3. Samma sak med Invisible Shield. Kruxet med skydden är att det blir en sorts rgb-flimmer, vet inte hur jag ska förklara riktigt, men det blir samma effekt som om skärmen varit blöt och man lagt något ovanpå. Med Invisible Shield lägger man ju först på vätska, men vi lät det torka i tre dagar innan vi dissade det skyddet. Även matta skydd utan vätska uppvisade samma flimmerliknande fel.

Sammanfattning

 • Det bästa skärmskyddet till iPad 3 är Krusell Screen Protector (249 kr utan bloggkod, 237 kr med bloggkoden ovan)
 • Det mest stryktåliga är Copter till iPad 3 (299 kr utan bloggkod, 284 kr med bloggkoden ovan)
 • Undvik matta skydd eftersom de inte fungerar med den nya skärmen till iPad 3

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Bästa skärmskyddet till iPad 3 enligt experten

 1. Köpte ett Belkin matt skärmskydd till min nya iPad 3. Det ångrar jag nu. Skärmens vita bakgrund består av massa små färger, vilket gör det jobbigt att läsa text. Jag vill gärna byta ut skyddet mot ett som inte förstör den visuella skärmupplevelsen som jag ju betalat för, samtidigt som tusch-känslan inte ska bli alltför dålig. (Lustigt nog var det MacForum som rekommenderade och sålde det, med motiveringen att ett matt skydd ger bättre tuchkänsla; inte ett ord om skyddets visuella påverkan.)

  Därför undrar jag nu varför ni säger att just Invisible Shield gav samma dåliga ”filter-effekt”, men inte Copter? Båda appliceras ju med vätska.

  Med vänlig hälsning,
  Emma

 2. Hej Viggo!

  Oj, jag vet faktiskt inte eftersom jag aldrig har testat. Det borde fungera, men risken är att limrester och damm blir ett problem om man gör så.

  MVH Christian

 3. Hej Viggo

  Av displayskydden jag har testat har inget varit i så pass bra skick att jag kunnat sätta tillbaka det igen. Måhända kan man vara försiktigare än jag när man avlägsnar filmen, men svaret måste ändå bli nej, det är svårt att återanvända en film när den väl tagits bort en gång.

  Kim
  iPhonebutiken

 4. Hej Emma

  Vi har, som vi konstaterade i inlägget, samma trista erfarenheter av matta displayskydd som du, det är därför vi inte har några matta filmer kvar i sortimentet. Hur det kommer sig att Invisible Shield och Copter skiljer sig åt på just iPad 3 kan vi inte svara på, utan vi gjorde bara ett konstaterande och tog bort IS från sortimentet. Det är möjligt att Zagg gjort om Invisible Shield-filmen sedan lanseringen för att bättre passa med iPad 3, men det har vi inte testat.

  Kim
  iPhonebutiken.se

 5. Inte nöjd med Krusell
  Mängder med luftbubblor och obehaglig rågummikänlsla
  Kan inte rekommenderas

 6. Hej Linus,

  Trist att du inte gillar Krusell:en 🙁 Om du är missnöjd tycker jag att du ska höra av dig till vår support och kolla om de kan hjälpa dig: support@iphonebutiken.se
  Hoppad det ordnar sig, och god jul!!

  Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *