Kostnad för iPad 3 i Sverige – Uppdaterad!

I helgen skrev vi om att iPad 3 kommer att kosta lika mycket som iPad 2 kostade innan lanseringen av den nya paddan, dvs. från 4395 kronor för instegsversionen 16 GB. Apple har varit ganska konsekventa med den här prissättningsstrategin, något som har uppskattats av kunderna eftersom man inte tar premiumpriser för uppdaterade versioner av befintlig teknik.

Nu har förbeställningarna hos flera leverantörer påbörjats och priserna varierar kraftigt. Från 4525 kronor till 7460 kronor, inklusive frakt. Förbeställningspriserna är som vanligt högre än de ordinarie priserna, vi kan vänta oss att de sjunker några hundralappar de närmsta veckorna.

Förhandsbokningarna har redan slagit alla rekord i USA och andra länder, samma mönster lär upprepa sig i Sverige. Häromdagen intervjuade jag Kim på iPhonebutiken.se som sa att iPad-tillbehören till iPad 3, som redan börjat säljas, inte har skjutit igång i försäljning än men att det inte lär dröja så länge efter försäljningsstarten 23 mars innan de börjar sälja skal, fodral, dockningsstationer, tangentbord, displayskydd och andra tillbehör. De hade sett samma mönster vid iPad 2-lanseringen som alltså inte var i närheten så förbokad som ”The New iPad”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *