Skillnaden mellan iPad 3 och iPad 4 (fjärde generationen)

I förra veckan presenterades som väntat iPad mini, men något mer oväntat presenterades även iPad 4, bara ett drygt halvår efter iPad 3 introducerats på ett event I San Francisco. Skillnaden mellan iPad 3 och iPad 4 är listade här nedan.

Storlek

Storleken skiljer ej mellan iPad 3 och iPad 4:

Höjd: 24 cm
Bredd: 18,6 cm
Djup: 0,94 cm

Tillbehör

Eftersom iPad 4 har Lightning-kontakt kommer de tillbehör som kopplas in med 30-pinnarskontakt inte att fungera utan adapter. Hörlursingången är fortfarande 3,5-mm, alla hörlurar och headsets som fungerar till iPad 3 fungerar till iPad 4. Vad gäller skal, fodral till iPad 3 och väskor ska de flesta (alla?) passa iPad 4 eftersom dimensionerna är de samma, men med tanke på Lightning-kontakten är annorlunda har vi bara lagt upp de som vi vet passar vårt iPad 4-sortiment av skal och fodral än så länge.

Processor

iPad 4 har fått en ny processor, A6X ersätter A5X som fanns i iPad 3. A6X ska vara dubbelt så snabb som A5X i likhet med uppgraderingen från iPhone 4 till iPhone 5. Än så länge har vi inga bra benchmarks att jämföra med men det trillar nog in snart.

Kamera

Inga stora skillnader, kameran på framsidan uppgraderades till 720p-videosamtal, i övrigt är det samma kameror på iPad 4 som på iPad 3

Kontakt

Fjärde generationens iPad har Lightning-kontakt vilket kanske är den största skillnaden egentligen. Lightning-kontakten är betydligt mindre och kan pluggas in ”upp-och-ned” till skillnad från 30-pinnarskontakten som vi är vana vid.

Sådär ja, det är inga jätteskillnader som ni ser. Något märklig lansering kan jag tycka, men det verkar som om Apple är hungriga på att fasa in Lightning-kontakten så fort som möjligt i hela sitt sortiment. Ny och snabbare processor är alltid välkommet, men att den skulle vara dubbelt så snabb återstår alltså att se och i övrigt var det ganska skralt med nyheter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Skillnaden mellan iPad 3 och iPad 4 (fjärde generationen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *