5 telefonlurar till iPhone: från retro till modernt – lista!

Att ha en riktig telefonlur till iPhone känns gediget i de här moderna och förbryllande tiderna. Här har ni en lista med lurar till iPhone, från retrolurar till riktigt moderna, men handfasta, telefonlurar!

1. Klassisk bordstelefon till iPhone

Klassisk bordstelefon till iPhone

Mer retro än så här blir det inte. Ser ut som en riktig gammal bakelittelefon från 30-, 40-talet eller 50-talet. Min familj hade en sådan fortfarande på 90-talet, så jag minns snurrskivan med den lilla metallpiggen längst ned som om det vore igår.

Den här versionen har ingen snurrskiva, där sätter du istället din iPhone 3G/3GS/4/4S/5/5C/5S (passar alltså alla iPhones) och kopplar in den med 3,5 mm-sladden via hörlursuttaget. Den spiralformade sladden ner i telefonen är riktigt klassisk också.

Med den här på kontoret är det nästan så att man ska skaffa en sekreterare, ett mörkt och tungt mahognybord att sitta bakom och börja röka cigarr på kontoret också, eller hur?

Pris: 249 kr

Om du vill veta mer om den här rackaren, läs mer här!

2. Native Union – Moshi Moshi 01H/POP

Retrotelefonlur till iPhone

Även den här utgår från designen som bakelittelefonen hade, men den här känns ändå lite mer modern (med betoning på lite). Påminner lite om telefonluren som satt i Telias telefonkiosker, det enda som fattas är den metallindade telefonsladden.

Det här är den mest sålda och enligt våra kunder bästa retroluren till iPhone, den har faktiskt bara fått full pott i betyg av varenda kund. Finns i rosa eller röd.

Pris: 349 kr

Om du vill läsa mer om Native Union Moshi Moshi kan du göra det här!

3. Swissvoice Bluetooth telefonlur

Telefonlur med Bluetooth till iPhone

Nu börjar vi bli komma fram till, ja, 80-talets lite mer kantiga stil? Den här retroluren har ändå Bluetooth-funktion, jag vet inte om jag ska gilla eller ogilla det. Det förstör lite av retrokänslan men adderar funktionalitet. Svart och stilren med brusreducering och röststyrning direkt på handenheten.

Den här är betydligt dyrare än de billigare retrolurarna till iPhone som vi har i lagret, men det är också en av de modernaste och snyggaste skulle jag säga.

Pris: 1199 kr

Om du vill veta mer om den här stilikonen, läs mer här!

4. Native Union Moshi Moshi 02

Retro telefonlur till iPhone

Nu har vi hunnit fram till 90-talet eller så skulle jag tro. En platt och anspråkslös design med spiralsladd som ser ut som en fasttelefon som man fäste på väggen under 80- och 90-talet. Även den här har brusreducering, och precis som alla sladdtelefoner minskar den strålningen från telefonen med upp till 95 procent.

Den här är matt svart med riktigt stilrena små detaljer, minimalistisk och snygg. Ansluts med 3,5 mm-sladd, praktiskt.

Pris: 599 kr

Om du vill läsa mer om den här luren, läs mer här!

5. Native Union Moshi Moshi 03

Modern telefonlur till iPhone

En telefonlur för 00-talet, med mjuka linjer och lackad svart färg. Den här luren ser ut som något man hittar på ett trendigt designhotell i Barcelona eller något, spejsad design som min mamma hade kallat den.

Även den här har Bluetooth, precis som Swissvoice, vilket gör att den är dyrare än de sladdburna telefonerna. Men om man vill ha en 00-lur måste den väl vara trådlös, inte sant?

Pris: 1299 kr

Om du vill veta mer om den här moderna designhotellsluren, läs mer här!

Sådärja, det var alltså en liten lista med retrolurar och en högst bristfällig lektion i telefonhistoria från backelit till minimalism och designhotell. Som vanligt kan du kommentera här nedanför eller skriva en fråga om det är någonting du undrar så svarar vi så snart vi kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *