Bästa displayskyddet till iPhone 5: Otterbox Clearly Protected Clean

Bästa displayskyddet till iPhone 5 - Otterbox Clearly Protected Clean

I vår andra av fyra recensioner av Otterbox nya skärmskydd har turen kommit till Ottebox Clearly Protected Clean, som gör ett riktigt bra intryck på vår testare. Läs mer i recensionen här nedanför!

Ja, nu är det alltså dags för den andra recensionen av Otterbox skärmskydd. Den första var som ni vet Otterbox Clearly 360 Screen Protector, ett full body-skydd med baksida också. Den recensionen läser ni här, det fick 8/10 i betyg.

Otterbox Clearly Protected Clean är ett matt displayskydd som minskar fingeravtryck på skärmen och har anti-glare. Det kostar 159 kr och passar till iPhone 5.

Applicering

Det finns de som tycker att det är svårt att sätta på skärmskydd, jag är inte en av dem ska jag säga. Det VIKTIGASTE att tänka på är att man är i en dammfri miljö och att man torkar av skärmen riktigt noga innan. Gör du bara det har du redan kommit mer än halvvägs.

Otterbox Clearly Protected Clean är ”dry application” (torrapplicering?), det vill säga att du inte har någon vätska som du behöver smeta på själv vilket är krångligt om man är nybörjare tycker jag (plus att du måste låta det torka).

Nackdelen med torrapplicering är att det kan ge bubblor. Det är här Otterbox ingenjörer har gjort någonting helt fenomenalt som jag inte har stött på någon annan gång när jag har recenserat skärmskydd från andra märken här i bloggen.

Deras anti-air bubble technology gör helt enkelt att skärmskyddet själv tar bort luftbubblorna om det blir några sådana när du applicerar skyddet (och det blir det om du är nybörjare). Inom 24 timmar försvinner alla små bubblor mellan skärmen och skärmskyddet (stora bubblor pressar du enkelt ut med den vita spateln när du sätter på skyddet från början).

Jag har ingen aning om hur det här fungerar, men det fungerar verkligen. Otroligt.

Skydd

En sak ska man ha klar för sig. De allra flesta skärmskydden som finns på marknaden utgör ett bra skydd för din iPhone 5-skärm, även de billigare skydden i vårt sortiment som till exempel Artwizz. För den som inte är så klantig och tappar sin iPhone 5 i marken varje dag eller repar den med nycklar riktigt hårt duger nästan alla skydd.

Har man otur och tappar telefonen från lite högre höjd eller i en dålig vinkel kan dock skärmen spricka. Du ökar dina chanser att klara dig om du lägger en hundring extra på ett märkesskydd, till exempel Copter eller Otterbox. Otterbox skärmskydd har livstidsgaranti.

Otterbox Clearly Protected Clean är ett av de lite dyrare, men ändå betydligt billigare än till exempel Copter, märkesskydden i vårt sortiment. Man märker det tydligt när man känner på det. Högkvalitativa skärmskydd är tjockare och har ofta en ”apelsinskalstextur”.

Touchkänsla

Vissa tycker att det förstör touchkänslan att ha den här subtila texturen och lite tjockare skärmskydd. Skitsnack säger jag, jag märker ingen skillnad efter två dagar. Det handlar om väldigt liten skillnad som de flesta inte ens tänker på.

Eftersom Otterbox dessutom har sin antibubbelteknik så blir touchkänslan inte påverkad av bubblor heller. Otterbox Clearly Protected Clean till iPhone 5 har väldigt bra touchkänsla tycker jag, LITE annorlunda än utan skydd men verkligen inte sämre.

Prisvärde

Otterbox har lagt sig i ett mellansegment prismässigt. Dyrare än Artwizz som kostar 119 kronor (113 kronor om du anger IBLOGGEN när du beställer) och billigare än Copter som kostar 199 kronor (189 kronor om du anger IBLOGGEN när du beställer.

Otterbox Clearly Protected Clean kostar 159 kronor (151 kronor om du anger IBLOGGEN när du beställer) men är det mest prisvärda skärmskyddet till iPhone 5 tycker jag.

Sammanfattning

Otterbox Clearly Protected Clean är imponerande. Skyddet är väldigt högt, bättre än till exempel Artwizz och i klass med Copter skulle jag tro. Ändå är det billigare än Copter och de andra dyrare märkena och har antibubbelteknik vilket gör att man slipper alla bubblor mellan skärmen och skyddet. Touchkänslan är perfekt dessutom. Det här är det bästa skärmskyddet till iPhone 5 so far.

Betyg: 10/10
Passar: iPhone 5
Pris: 159 kronor (151 om du anger IBLOGGEN när du beställer i vår butik)
Garanti: livstidsgaranti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *