Bästa sportarmbandet till iPhone 5 – stort test!

Bästa sportarmbandet till iPhone 5 - test!

I det här testet tar vi reda på vilket det bästa sportarmbandet till iPhone 5 är. Med i testet är Belkin Easefit, XtremeMac Sportwrap LED och Epzi Sportarmband.

Igår snörade jag på mig löparskorna och gav mig ut i spåret för att ta reda på vilket som är det bästa sportarmbandet till iPhone 5. Jag sprang 3 x 2 km, en runda med varje armband. Sedan vägde jag och mätte alla tre armband för att kontrollera leverantörernas uppgifter. Testet består av tre olika delmoment: passform, design och vattenskydd. Varje armband får delbetyg, i slutet finns en sammanfattning med totalbetyg och en kommentar.

Om du vill beställa ett sportarmband till iPhone 5 i vår butik (något av armbanden i testet eller något annat i vårt sortiment), ange IBLOGGEN när du beställer så får du som bloggläsare 5 % rabatt!

Passform

Det viktigaste för att hitta ett bra sportarmband är givetvis passformen. Jag började med XtremeMac Sportwrap LED. Det har två spänningar för att passa både stora och små armar (upp till ca 44 cm). Sitter något klumpigt kring armen och väger mer än de andra armbanden. Epzi Sportarmband sitter bra kring armen och har även det två spänningar (upp till ca 38-39 cm), vilket Belkin Easefit inte har. Easefit passar armar upp till 35 cm i omkrets, jag har 31 cm i omkrets vilket är ganska normalt. Det är enkelt att mäta innan du beställer, glöm inte det.

Belkin Easefit är ändå det armband som sitter överlägset bäst, materialet är lite strävare mot huden vilket gör att det inte glider lika lätt. Materialet på alla tre är stretch av olika slag men Easefit är bäst även där.

Delbetyg – passform:

XtremeMac Sportwrap LED: 6,5/10
Epzi Sportarmband: 8/10
Belkin Easefit: 9/10

Design

Belkin Easefit - Snyggaste och bästa sportarmbandet till iPhone 5

Epzi och Belkin är väldigt lika varandra vad gäller design, enkel och bra design. Som jag skrev ovan är Belkins materialval något bättre, men i övrigt är det inte mycket som skiljer dem åt. Epzi har ett nyckelfack och en liten ”flik” (se bilder nedan) som lägger sig över toppen på din iPhone 5 för att skydda mot väta, vilket Belkin Easefit inte har. Belkin är snyggast av de tre armbanden om man tycker att det är viktigt, XtremeMac klart fulast.

Flik på Epzi Sportarmband för skydd mot vatten

Nyckelfack på Epzi sportarmband

XtremeMac har en smart omslutning kring telefonen, du drar bort hela baksidan som är fäst med kardborre, plasten framför skärmen är ”formgjuten” lite styvare gummi än de andra för att komma åt skärmen bättre. Ärligt talat spelar det inte så stor roll eftersom det ändå alltid är krångligt att komma åt skärmen med armbandet på, jag föredrar att ha ett par lurar med kontroll på sladden istället. XtremeMac har även LED-lamporna, två stycken på var sida om din iPhone 5.

XtremeMac Sportwrap LED ganska fult

Delbetyg – design:

XtremeMac Sportwrap LED: 6/10
Epzi Sportarmband: 7/10
Belkin Easefit: 8,5/10

Vattenskydd

Inget av de tre skalen är vattentätt enligt några garantier från tillverkarna, vilket är viktigt att veta. Hursomhelst finns det säkert dem som gillar att springa i spöregn som jag, och då kan det vara bra att veta lite om vattenskyddet ändå.

XtremeMac Sportwrap slår mig först som det mest vattenskyddande, eftersom man stänger igen hela iPhonefacket med ordentlig kardborre som trycker mot armen, men av någon outgrundlig anledning har den inte ett hörlursuttag som de andra sportarmbanden, utan fyra (!). Detta gör mig lite osäker. Epzi Sportarmband känns spontant som bästa vad gäller vattenskydd med sin ”flik” över toppen på din iPhone 5 och ett litet hörlursuttag i botten. Belkin klarar sig också fint, jag tror inte att vatten tränger in i den lilla springan i toppen, men Easefit får ändå se sig slagen av Epzi här.

Delbetyg – vattenskydd:

XtremeMac Sportwrap LED: 7/10
Epzi Sportarmband: 9/10
Belkin Easefit: 8/10

Sammanfattning

Allt som allt är det ingen tvekan om vilken som är vinnare i det här testet. Det bästa sportarmbandet till iPhone 5 är Belkin Easefit. Sitter bra, väger nästan ingenting, bra materialval och snyggast i testet. Näst bästa sportarmbandet till iPhone 5 är i vårt test Epzi Sportarmband, som är en något sämre variant av Belkin Easefit, men fortfarande ett väldigt bra sportarmband. XtremeMac Sportwrap LED kom klart sist, men passar större armar och har lampor som lyser i mörkret om du behöver det. Glöm inte att ange IBLOGGEN när du beställer sportarmband till iPhone 5 i vår butik, då får du som bloggläsare 5 % rabatt!

XtremeMac Sportwrap LED Epzi Sportarmband Belkin Easefit
Pris 299 kr 129 kr 229 kr
Vikt 93 g 50 g 40 g
Nyckelfack Nej Ja Nej
Maxomfång 44 cm 38-39 cm 35 cm
Passform 6,5/10 8/10 9/10
Design 6/10 7/10 8,5/10
Vattenskydd 7/10 9/10 8/10
Totalbetyg 19,5/30 24/30 26,5/30
Kommentar Smart funktion med LED, tyvärr lite klumpigt och fult. Billigt och bra sportarmband som funkar för de flesta. Belkin Easefit är det bästa sportarmbandet till iPhone 5. Klar testvinnare så länge du inte har större armar än 35 cm

Sämst

Bra och billigt

Bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Bästa sportarmbandet till iPhone 5 – stort test!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *