Blodtrycksmätare iPhone eller iPad – mät blodtrycket själv hemma!

Blodtrycksmätare till iPhone

Med iHealth kan du mäta ditt blodtryck med iPhone eller iPad själv hemma. Blodtrycksmätaren till iPhone eller iPad fungerar för armar med en omkrets mellan 22-30 cm.

Förra veckan var jag och lämnade blod på blodcentralen och fick mitt blodtryck mätt. 120 genom 60 tror jag att sjuksköterskan sa, jag vet inte om det är bra eller dåligt men jag tror att det är okej.

Högt blodtryck är ett vanligt problem, jag tror att jag läste att en tredjedel av alla svenska har för högt blodtryck. Vissa får behandling för det till exempel blodtryckssänkande medicin.

Många vill kunna mäta sitt blodtryck hemma istället för att göra det på sjukhus eller vårdcentralen. Dels för att man vill kunna följa det på egen hand utan att behöva besöka läkare varje gång, dels för att man faktiskt kan få ett för högt eller felaktigt värde på grund av att man blir nervös av att låta en läkare mäta, det brukar kallas ”vitrockshypertoni” (hypertoni betyder högt blodtryck).

Blodtrycksmätare iPhone iPad iPod

Man kan faktiskt mäta blodtryck med iPhone eller iPad hemma, iHealth är en smart apparat som låter dig mäta blodtrycket med en blodtrycksmätare som funkar till iOS (3.0 eller senare fungerar med iHealth). Dockan funkar som en laddare och man kan fortfarande använda enheten som vanligt när man mäter blodtryck med iPhone, iPad eller iPod.

I paketet ingår:

  • Dockningsstation
  • Blodtrycksmätare
  • Anslutningskabel
  • Bruksanvisning

Appen iHealth finns i App Store och är gratis att ladda ner. Själva dockningsstationen är vit och riktigt snygg. Den kostar 999 kronor, om du vill läsa mer om iHealth blodtrycksmätare till iPhone, iPad och iPod kan du göra det här.

Fakta om iHealth pulsmätare till iPhone, iPad och iPod

Passar: iPhone, iPad, iPod touch
Pris: 999 kr
Färg: Vit
Vikt: 215 g
Pulsintervall: 40-180 slag per min (± 5% precision)

Om du vill ställa en fråga om iHealths blodtrycksmätare till iPhone, iPad och iPod går det som vanligt bra att göra det i vårt kommentarsfält här nedanför. Vi svarar så snart vi kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *