Fitbug utmanar Fitbit om hälsoarmbands-tronen

Fitbit Orb utmanar Fitbit Flex

Fitbit har på kort tid blivit ett populärt tillbehör till iPhone för alla de som vill hålla koll på sin förbränning. I dagarna fick vi in ett billigare alternativ till Fitbit, nämligen Fitbug som kostar nästan hälften så mycket och håller längre.

Fitbug Orb liknar till exempel Fitbit Flex som jag håller på att testa nu. Den mäter förbränning, aktivitet under dagen och även sömnrytm. Ett bra alternativ för den som vill hålla koll på hur många kalorier man gör av med under dagen utan att behöva anteckna vad man gör hela tiden.

Det som skiljer Fitbug från Fitbit är att den inte har ett inbyggt batteri, utan istället kör på ett så kallat ”klockbatteri” – CR2032 som är ett av de vanligaste klockbatterierna och som går att köpa nästan var som helst.

Fördelen med att använda klockbatteri är så klart att man inte behöver ladda sitt hälsoarmband så som man måste med Fitbit. Fitbit behöver man ladda ungefär en gång i veckan (det står fem dagar på förpackningen tror jag, men jag har kört på den i en vecka utan att ladda). Nackdelen är att man måste köpa nya batterier, förutom att det kostar pengar kan det vara lite irriterande, men ett CR2032 räcker i ungefär ett halvår till Fitbug Orb så det kanske inte är ett så stort problem.

Prismässigt är skillnaden ganska stor som sagt. Fitbit Flex kostar 895 kr och Fitbug Orb kostar 549 kr. Återstår att se om Fitbit Flex levererar för de extrapengar som de tar ut för sitt hälsoarmband, men jag ser fram emot att testa Fitbug som verkar vara en värdig utmanare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *