iPhone: Byta baksida på iPhone 4/4S – steg för steg-guide för dummies

iPhone: Byta baksida på iPhone 4/4S – steg för steg-guide för dummies

Att byta baksida på iPhone 4/4S känns svårt när man tittar på den, men är i själva verket väldigt enkelt. Nytt baksideglas kostar ungefär en hundralapp och ett verktygskit ungefär lika mycket.

För att underlätta bytet har jag skrivit en kort steg för steg-guide för dummies där du kan läsa hur du ska göra för att byta baksideglaset på din iPhone 4/4S. Förutom baksideglaset (som finns både i svart och vit) behöver du bara en iPhoneskruvmejsel.

Så byter du baksida på iPhone 4/4S:

1. Skruva bort de två skruvarna i botten på din iPhone (skruvmejsel finns i våra verktygskit). Var försiktig så att du inte förstör spåret på skruven bara, håll ett konstant lätt tryck mot skruven så att skruvmejseln inte slirar.

2. Skjut baksidan uppåt med tummen (alltså uppåt i telefonens riktning, från din iPhones botten mot toppen så att säga) och lyft av det.

3. Sätt på det nya baksideglaset på samma sätt, lägg på den så att baksidan ligger några millimeter ”upp” på telefonen, så att du har en liten glipa i nederkant på telefonen. Skjut sedan ner baksidan så att den ligger i samma höjd med kanten på framsidan, alltså någon millimeter ovan metallkanten, precis som den gamla gjorde.

4. Skruva tillbaka skruvarna i botten. Återigen, var snäll mot skruvarna. Du kan visserligen köpa nya skruvar men det är lättare att bara skruva ordentligt utan att slira, med lätt tryck mot skruven när du väl har fått den i rätt gänga.

5. Färdigt!

Fattar du fortfarande inte? Lugn, här är en video från den förträfflige Johan Lundberg där han visar exakt hur du gör:

Hoppas att ni lyckas byta baksidan utan problem så att ni slipper ha sprucket glas i händerna när ni använder er iPhone. Nu ska jag fortsätta fixa med julgrejer, vi hörs snart igen. Glöm inte att kommentera eller ställa frågor i kommentarsfältet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *