Kalorimätare till iPhone 5: Fitbit Flex aktivitetsmätare har kommit in!

Kalorimätare till iPhone 5

En kalorimätare till iPhone 5 som inte är en pulsmätare? Ja, Fitbit Flex är en så kallad aktivitetsmätare som mäter hur mycket du rör på dig och räknar antal steg, kalorier, aktiva minuter, sömntimmar, distans och sömnkvalitet.

Det här är en nyhet i vårt sortiment som får min gadget-o-meter att slå i taket. Det är en potentiell game changer bland iPhoneprylar måste jag säga. En kalorimätare till iPhone 5 (funkar även till iPhone 4S och alla andra Apple-enheter som har BlueTooth 4.0) som dessutom mäter antal steg, aktiva minuter, distans, sömntimmar, sömnkvalitet och som kan väcka dig ljudlöst med vibration i bandet.

Fitbit Flex mäter via en tre-axels-accelerometer hur mycket du rör på dig. Om jag har förstått saken rätt (hoppas inte min gamla fysiklärare läser detta) så mäter den hur du rör dig på tre axlar: höjden, bredden och djupet. På så sätt märker den hur snabbt du rör dig, hur många steg du tar, hur länge du sover och vilken kvalitet du har på sömnen.

Kalorimätare till iPhone 5

Jag har tidigare testat flera pulsmätare till iPhone här i bloggen (60Beat t.ex.), och de fungerar väldigt bra. Fördelen med Fitbit Flex om den fungerar bra är att den är mindre och mer behändig, så att man kan ha den på sig hela dagen utan att den är i,wvägen eller känns onaturlig. Ett snyggt armband bara som kopplas trådlöst till iPhonen.

Jag kommer att testa Fitbit Flex här i bloggen nu under hösten, oklart när men jag hoppas att jag har tid med det ganska snart eftersom det här är en gadget som jag tror skulle kunna vara guld värd för min träning. För mig måste träning vara roligt och e-n-k-e-l-t, jag zonar ut direkt när det blir för mekigt och avancerat. Fitbit Flex verkar precis så enkel, men innan jag har testat den vågar jag inte lova någonting.

Här nedanför har ni ett klipp där ni kan se hur man använder den här aktivitetsmätaren/kalorimätaren till iPhone. Om ni vill läsa mer om Fitbit Flex kan ni göra det här. Håll koll här i bloggen om ni vill veta hur mitt test av den går: jag springer i skogen och tränar på gym, du sitter tillbaka i fåtöljen och får en rapport serverad utan att behöva svettas. Det låter som en rättvis och lämplig fördelning av bördan va?

Om ni vill ställa en fråga eller kommentera det här inlägget om kalorimätare till iPhone 5 kan du som vanligt göra det i kommentarsfältet här nedanför!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Kalorimätare till iPhone 5: Fitbit Flex aktivitetsmätare har kommit in!

  1. När publicerar du testet av den? Vore kul att läsa om det, funderar själv på att köpa den.

    R

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *