Koss Porta Pro – Skorrar basen och låter spräckt? Försök med det här!

Koss Porta Pro kan ibland skorra, det låter som basen spräckts eller något. Jag har haft 3-4 par de senaste tio åren och har först nu upptäckt vad som ofta är förklaringen, samt vad man gör åt det.

Jag googlade nämligen det häromdagen när mina sprillans nya Koss Porta Pro KTC (Koss headsetversion till iPhone av Porta Pro, läs recensionen här förresten) började skorra om basen bara efter några dagar. Eftersom jag hade brassat på en hel del för att testa dem tänkte jag att jag fick skylla mig själv, men jag googlade som sagt och hittade lösningen på problemet.

Det visade sig att det kan fastna hårstrån (till exempel) i högtalarmembranen vilket gör att lurarna låter som att de har gått sönder, som om man spräckt basen. Det går dock att laga om man har tur.

För att testa att fixa det på dina Kosslurar ifall de skorrar och låter jävligt, gör så här:

1. Lyft loss ”kudden” på baksidan på den sida som låter risigt.

Koss Porta Pro spräckt bas skorrar

2. Blås ner i själva högtalaren snett från sidan så att du blåser bort eventuellt skit som fastnat.

Koss Porta Pro spräckt bas skorrar

3. Sätt tillbaka kudden och lyssna, funkar det så har du sparat ett par hundra spänn!

Snubben som tipsade om det hade själv skickat in sina lurar till Koss (som ju har livstidsgaranti), de meddelade att de hittat ett hårstrå i ena hörluren som de tagit bort, sedan funkade de perfekt. Han fick tillbaka sina lurar och sedan var allt bra.

Kolla gärna in vårat sortiment av Kosslurar, de rekommenderas varmt! Nu ska jag återgå till ”iPhone-gruvan”, vi hörs snart igen. Glöm inte att kommentera eller ställa frågor här nedanför om det är någonting ni undrar eller om ni bara vill berätta hur det gick för er när ni testade det här tricket. Lycka till!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *