Koss Sporta Pro – Bästa lurarna för löpning hittills

Jakten efter de bästa hörlurarna för löpning fortsätter här i bloggen. Idag testar vi Koss Sporta Pro som visar sig vara en riktigt positiv överraskning.

Design

Koss Sporta Pro är sportvarianten av klassikern Porta Pro som är en av världens mest sålda hörlurar. Skillnaden i design är framför allt att man kan vika bak den svarta bygeln så att man har den i nacken, något som är bra exempelvis om man cyklar och har cykelhjälm. Själva vikmekanismen fungerar mycket bra med perfekt motstånd. Du kan även vika ihop lurarna när du vill stoppa ner dem i träningsväskan (se bild).

Förutom bygeln är lurarna helsvarta med en böjd hörlurskåpa, jag kan tycka att det är lite onödigt att ”sporta till” designen på saker bara för att, i det här fallet klarar sig Koss ganska bra ändå. De här är inte lika snygga som Porta Pro, men inte alls så fula som många andra sportlurar i olika skrikiga färger.

Ljud

Sporta Pro har samma typ av element som Porta Pro. Alla som har haft Porta Pro vet att ljudet är fantastiskt bra, särskilt med tanke på priset. Bra och fyllig bas, skön diskant och helt okej även i mellanregistret. Den djupa ljudbilden gör att lurarna funkar bra för såväl hiphop som rock eller klassisk musik.

Sporta Pro läcker en del ljud precis som Porta Pro, eftersom lurarna inte är heltäckande. Det här är en liten nackdel, men fördelarna i ljudkvalitet (ljudet känns fylligare) och utseende gör att det är ett nödvändigt ont. Sporta Pro kompenserar för läckaget med hög högstavolym, passa dig bara för att ha för mycket bas så att du inte spräcker basen.

Löpning och träning

Sporta Pro sitter skönt även när jag är ute och springer, den steglösa bågen gör att jag kan spänna fast dem precis perfekt innan jag ger mig ut i spåret. De väger nästan ingenting vilket är riktigt skönt.

Ljudet är som sagt mycket bra, vilket gör att jag får upp adrenalinet ordentligt när jag kör min spellista för träning och kan pressa mig hårdare. Ljudläckaget gör att man inte stänger ut omvärlden helt och hållet, vilket jag tycker är bra när man springer eller cyklar i trafikerad miljö.

Jag har testat Sporta Pro i spåret och i gymmet, men de funkar lika bra för cykling och annan träning eftersom de är så lätta och har tunn båge som går att vika bak. En nackdel är att kuddarna suger åt sig svett och blir blöta om man kör hårt, men det är inget stort problem (kuddarna går att köpa nya dessutom).

Tekniska data

Frekvensområde: 15-25 000 Hz
Kabel: 1,5 m rak
Kontakt: 3,5 och 6,4 mm
Vikt: 62 g
Känslighet: 103 dB SPL/1 mW
Impedans: 60 ohm
Distorsion: <0,2 %

Kundomdömen och betyg

Den enda kunden som betygsatt Sporta Pro än så länge har gett den högsta betyg. Kent skriver så här:

kent 2010-11-08 14:52

Sitter bra under joggingturen och ljudet är kanon!

Ni får gärna gå in och hissa eller dissa Sporta Pro om ni har testat dem. Jag skulle tro att betyget kommer att vara högt även när fler kunder har satt betyg på dessa.

Sammanfattning

Sporta Pro är än så länge de bästa hörlurarna för löpning som jag har testat här i bloggen. De är billiga och lätta med mycket bra ljud och relativt snygga jämfört med andra sportlurar. Hade de varit trådlösa hade betyget blivit full pott, men bortsett från det går det inte att säga annat än att det här är ett par grymma lurar för löpning och annan träning.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer Koss Sporta Pro i vår butik!

Betyg: 9/10
Kundbetyg: 5/5

+ Ljud
+ Lätta
+ Sitter bra

– Ge oss Blåtand-version!

Passar: iPhone, iPad, iPod alla andra enheter med 3,5-mm
Pris: 399 kr (379 kr med bloggkoden)
Färg: Svart

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Koss Sporta Pro – Bästa lurarna för löpning hittills

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *