Pulsmätare till iPhone äntligen verklighet!

Efter mycket letande och diskuterande med olika leverantörer har vi nu äntligen kommit över ett par olika sorters pulsmätare till iPhone/iPod Touch/iPad:


60Beat PulsmätareDigifit Pulsmätare

Hur det fungerar

Eftersom Apples enheter inte har någon inbyggd komponent för att känna av puls (om man nu inte räknar halvvarianten där man med kamerablixtens ljus mäter pulsen i fingertoppen med hjälp en av särskild app), måste man ha en extern adapter för att kunna överföra pulsinformation från en pulssensor till en app i telefonen.

Så för att kunna kolla sin puls i telefonen behöver man således två komponenter, en sändare och en mottagare. Sändaren är så gott som alltid ett pulsband som man fäster runt bröstkorgen, men här finns lite nyheter på ingång. Dels ett pulsband som man fäster runt underarmen, och dels en pulssensor som man ”tejpar” på bröstkorgen med hjälp av ett självhäftande material. Ska enligt uppgift vara smidigare att montera, än att trä på sig ett hederligt pulsband.
Men i dagsläget är det alltså konventionella pulsband för bröstkorgen som gäller. Trä på ett pulsband, starta lämplig app i telefonen och börja mät pulsen – svårare är det inte!

På iPhonebutiken säljer vi givetvis allt du behöver för att kunna mäta och hantera pulsen i telefonen, både sändare (pulsband) och mottagare (iPhone-adapter):
60Beat Pulsmätare
Digifit Connect 2 Pulsmätare
Digifit har dessutom en variant för er cyklister, med hållare, skal och pulsmottagare i en och samma produkt:
Digifit Cykelhållare med Pulsmätare

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBL60BEAT när du beställer 60beat på iPhonebutiken.se!

Skillnader mellan Digifit och 60Beat

Båda pulsmätarna från Digifit och 60Beat har givetvis testats av undertecknad, och det finns ett par markanta skillnader mellan produkterna.

60Beat-adaptern monterar man till exempel i telefonens hörlursingång (den har pass-through så man fortfarande kan koppla in hörlurar och lyssna på musik) medan adaptern från Digifit monteras i dockningskontakten. För dig som vill använda adaptern i ett sportarmband blir det enklare med 60Beat, eftersom så gott som alla sportarmband har en öppning för hörlurar. Inte lika många har en öppning för dockningskontakten, så här får man istället ha telefonen i fickan med adaptern monterad. Signalen är fortfarande fullt tillräcklig för att ta emot puls, så det är mest vad man föredrar. 60Beat går givetvis också att ha i fickan.
Uppdatering: Det finns ett sportarmband i vårt sortiment som tillåter användning av Digifits produkter, och det är Marware SportShell, som har en öppning i botten för montering av Digifit-adaptern.

En annan skillnad är sättet signalen överförs från sändaren till mottagaren. Digifit använder ANT+, som är samma teknik som används av Garmin, Adidas och Nike för trådlös överföring av pulsdata. Detta gör att pulsband från ovan nämnda tillverkare passar med Digifit. Vi säljer själva ett Garmin-pulsband, som är detsamma som används till flera av Garmins vanliga pulsklockor.

60Beat använder sig av samma teknik som Polar, så Polar-pulsband som är kodade, använder Wearlink eller Wearlink+ fungerar med 60Beats adapter. Det fungerar dock ej med Bluetooth-baserade pulsband. Har du inte redan ett pulsband säljer vi givetvis ett 60Beat-kit med både pulsadapter och pulsband 🙂

Den sista påtagliga skillnaden är app-utbudet till respektive produkt. 60Beat har en egen gratisapp och har dessutom kompabilitet med en hel drös andra appar, se fullständig lista här: 60Beat-kompatibla appar till iPhone/iPad
Digifit har ett mer begränsat utbud, där adaptern bara fungerar med Digifits egna appar. För att få full access krävs dock en uppdatering som kostar 75 kr. Men när uppdateringen är köpt har man en fullödig app som ger en all information man kan önska sig (åtminstone kan inte jag komma på något jag saknar), med bland annat pulszoner, takt, fart, rutter, km-tid, kalorier, snittpuls, maxpuls etc etc.

Avrundning

Jag har som sagt testat båda produkter med medföljande pulsband och kan bara konstatera att både 60Beat och Digifit fungerar smärtfritt (ja, om man bortser från det smärtsamma tillstånd man befinner sig i när man använder dessa produkter, dvs runtskumpandes på alldeles för mycket fläsk) och är enkla att komma igång med. Tidigare har jag varit bestyckad med pulsklocka, pulsband, iPhone i sportarmband samt hörlurar när jag varit ute och cyklat eller sprungit (eller för den delen tränat på gym), men nu slipper jag åtminstone dra på mig pulsklockan i fortsättningen.

Kim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Pulsmätare till iPhone äntligen verklighet!

  1. Hej Björn!

    Jag tror inte att Kim har ändrat uppfattning om pulsmätarna. Jag har själv testat 60Beat och tycker att den är toppen!

    MVH
    Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *