Recension: Diamond Bluetooth Speaker

Recension: Diamond Bluetooth Speaker

I somras gjorde jag ett test av billiga bärbara Bluetoothhögtalare, där alla kostade 399 kr. Nu har jag lagt vantarna på en högtalare som är hundringen dyrare, men som visar sig vara den perfekta bärbara Bluetoothhögtalaren till iPhone och iPad: Diamond Bluetooth Speaker. Läs recensionen för alla detaljer!

Design

Diamond Bluetooth Speaker är en liggande högtalare, alltså rektangulärt avlång istället för stående som till exempel Champions Bluetoothhögtalare. Metallhöljet som skyddar högtalarelementen på framsidan är skarpkantigt mönstrad i små fyrkanter. Den vita färgen är riktigt snygg och passar designen perfekt.

Recension: Diamond Bluetooth Speaker

Enkla, stora och snygga knappar på toppen för volym och högtalarsamtal. På baksidan finns mini-USB-ingång för laddning, 3,5-mm-ingång och on/off-knapp. Allt som allt är den riktigt snygg och nätt.

Recension: Diamond Bluetooth Speaker

Funktion

Den här högtalaren är lätt att para med iPhone, iPad, MacBook eller vilken Bluetoothenhet du vill. Den söker automatiskt efter parning när man slår på den och går snabbt att koppla ihop med din ljudenhet.

Mini-USB är alltid trevligt för laddning eftersom det är universellt, man kan ladda den med vilken mini-USB-sladd som helst. 3,5-mm-ingången är också väldigt praktisk, även om de flesta bärbara Bluetoothhögtalarna har en likadan. Att en 3,5 mm-till-3,5 mm-sladd ingår är ett stort plus, eftersom det däremot inte alltid är fallet. Bra!

Ljud

Här börjar det bli riktigt intressant. Den här typen av bärbara högtalare är begränsade av sin storlek, om den inte är liten nog är den inte bärbar helt enkelt. Trots det har vissa av tillverkarna av små Bluetoothhögtalare lyckats proppa in en hel del ljud i de små rackarna. Bra ljud, dessutom, i många fall.

I mitt test av billiga bärbara Bluetooth-högtalare som jag gjorde här i juli fick en högtalare full pott på ljudtestet, nämligen Champion SBT110. Den har ett otroligt drag för sin storlek. Diamond Bluetooth Speaker är exakt lika bra som Champion SBT 110.

Problemet med liggande små högtalare är annars ofta att ljudet blir sämre eftersom högtalarelementen blir mindre för att de ska få plats i höljet, det problemet har till exempel iLuv MobiTour som var med i det testet och fick 6/10 på ljudet. Dessutom verkar det vara svårare att bygga en tight konstruktion som inte rasslar när basen vibrerar.

Diamond Bluetooth Speaker har inget av de här problemen. Konstruktionen är snortight och på något sätt har de lyckats få ett både stort och nyanserat ljud trots den liggande formen.

Bluetooth

Bluetoothkopplingen på de nya små Bluetoothhögtalarna är nästan alltid felfri. I mitt test fick alla antingen högsta eller näst högsta betyg på Bluetoothkopplingen. Diamond Bluetooth Speaker har även den en felfri Bluetoothkoppling som dessutom parar väldigt lätt som sagt. Inga problem alls.

Sammanfattning

Diamond Bluetooth Speaker är hundringen dyrare än de tre högtalarna i mitt tidigare test. Det är den värd. En otroligt bra högtalare för under femhundringen, med stilren och snygg design som känns värdig ett Appletillbehör. Ljudet är överraskande bra och funktionaliteten perfekt. Full pott rakt igenom, faktiskt.

Om du anger IBLOGGEN när du beställer Diamond Bluetooth Speaker får du 5 % rabatt och betalar 474 kronor istället för 499 kronor!

Kundbetyg: 4/5
Betyg: 10/10

Fakta om Diamond Bluetooth Speaker

Passar: iPhone, iPad och andra Bluetoothenheter
Pris: 499 kr (474 kronor om du anger IBLOGGEN när du beställer)
Färg: Vit
Mått: 165 x 50 x 57 mm
Vikt: 28 gram

Som vanligt kan du ställa frågor och ge kommentarer till inlägget här nedanför, vi svarar så snart vi kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *