Recension: Jabra Extreme 2 Bluetooth Headset

Recension: Jabra Extreme 2 Bluetooth Headset

Nu har turen bland mina headset-recensioner kommit till Bluetooth-headsetet Jabra Extreme 2. Läs min recension här nedanför och se vad jag tycker om det här headsetet!

Nu under hösten och vintern har jag kollat in lite olika headsets till iPhone för att försöka hitta det bästa. Hittills har jag recenserat tre olika headset:

Champion Headset Ear Plugs (betyg: 3/10)

Koss Porta Pro KTC (betyg: 10/10)

Jays aJAYS (betyg: 9/10)

Det är två in-ear-headset (pluggar) och ett utanpåliggande alltså. Nu har turen kommit till ett Bluetoothheadset och jag har valt ut Jabra Extreme 2 Bluetooth Headset till det här eftersom jag hört att det ska vara bra. Så, nu kör vi!

Design

Jabra Extreme 2 Bluetooth Headset har en ganska traditionell design, bygeln fäster du kring örat, du har knapparna på yttersidan och du laddar headsetet med micro-USB.

Passformen är mycket bra. Jag har rätt normalstora öron och brukar inte ha problem med bygelns passform, men jag får intrycket av att Jabra Extreme 2 funkar även för större och mindre öron. Även efter flera timmars användning sitter den bra utan att irritera eller göra ont som vissa headset kan göra efter längre användning.

Allt som allt är designen alltså bra, ganska traditionell och utan någonting att invända mot.

Ljud

Ljudet är väl det som skiljer mest mellan det här headsetet och andra, särskilt billigare, headset. Brusreduceringen är riktigt avancerad. Noise Blackout 3.0-tekniken gör faktiskt stor skillnad. Den reducerar bakgrundsljud som annars kan störa ganska mycket i samtalet. Jabra Extreme 2 har också HD Voice-teknik som ytterligare förbättrar ljudet och gör samtalet klarare. Det är en nyhet från föregångaren Jabra Extreme, här har ni ett klipp med förklaring till hur ljudet funkar:

Jag är väldigt nöjd med ljudet, det enda som kan störa är om man är ute i hård vind då det kan låta en del hos mottagaren. Det här är ett generellt problem så klart och ingenting som varken är bättre eller sämre hos Jabra, möjligen lite bättre i så fall skulle jag säga.

Användarvänlighet

En sak som är viktig med headset, särskilt eftersom de inte har någon display som man kan navigera på, är användarvänligheten. Jabra Extreme 2 är enkel att fatta, man får dessutom en genomgång på engelska av hur den fungerar första gången man slår på den. Den stora silverknappen sköter man samtalen med och det är inga problem.

Micro-USB är bra också så att man slipper ha en särskild laddare för varje enhet man har, bara att plugga in i en USB-kontakt och ladda. Även programuppdateringarna sköts via micro-USB:n.

Sammanfattning

Jabra Extreme 2 Bluetooth Headset är ett bra bluetoothheadset, inget snack om saken. Ljudet är mycket bra, med avancerad brusreducering och bra ljud i både mikrofon och hörlur. Designen och användarvänligheten är också bra. Det jag saknar är ändå det där lilla extra, någonting som gör att det skiljer sig från mängden utöver brusreduceringen. Allt som allt – klart godkänt trots allt.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer Jabra Extreme 2 Bluetooth Headset i vår butik!

Betyg: 7/10

Passar: iPhone, iPad.
Pris: 699 kr (664 kr om du anger IBLOGGEN när du beställer)
Garanti: Ja, 2 år

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *