Spela in samtal med iPhone – Forus FSV-U2 Samtalsinspelare

Spela in samtal med iPhone

Att spela in samtal med iPhone har länge varit riktigt krångligt. Eftersom den är spärrad för inspelning med appar har man fått köra på tredjepartssamtal, telefonkonferenser och högtalartelefon med diktafon typ för att bugga iPhonen. Ä-n-t-l-i-g-e-n finns möjlighet att spela in direkt från din iPhone – med Forus FSV-U2 Samtalsinspelare.

När jag själv skulle göra en intervjuserie för något år sedan behövde jag göra det på distans via telefonen. Jag blev helt paff när jag insåg att det nästan inte var möjligt överhuvudtaget. Det slutade med att jag körde på högtalartelefon och diktafon, med varierande resultat om man säger.

Nu har vi fått in Forus FSV-U2 som gör att du kan spela in samtal med iPhone utan krångel. Du kopplar bara in den till hörlursutgången (3,5 mm) och pratar som vanligt (se bild). Du spelar in båda sidor av samtalet, både din egen röst och mottagaren (den du ringer).

Du kan spela in upp till 20 timmars samtal som du sedan lägger över på datorn via USB. Forus FSV-U2 har inbyggt laddningsbart batteri vilket är riktigt smidigt, min diktafon måste jag köpa nya batterier till varje gång. Den funkar med iPhone 4/4S, iPhone 5/5S/5C och de flesta andra telefoner, som Samsung Galaxy S2, S3 och S4 till exempel.

Är det lagligt att spela in samtal på iPhone?

Om jag förstår saken rätt är det inte olagligt att spela in samtal så länge du själv är en part i samtalet. Det innebär att du får spela in dina egna samtal men inte ”tjuvlyssna” på andras samtal. I en del andra länder är det däremot olagligt vilket gör att du måste vara varsam med vart du använder den här apparaten.

Som sagt, jag är ingen expert på det här så kolla gärna upp det mer noggrant innan ni börjar spela in samtal till höger och vänster, men nu finns i varje fall möjligheten!

Läs mer om Forus FSV-U2 här, den kostar 799 kronor och finns just nu i lager i vitt utförande. Jag lägger upp ett klipp här nedanför där du kan se hur du ansluter den till din iPhone, det är verkligen jättelätt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *