Stort hörlurstest: Bästa headsetet till iPhone 5/5S

Stort hörlurstest: Bästa headsetet till iPhone 5/5S

I det här testet har vi testat fyra olika headset för att hitta det bästa headsetet till iPhone 5/5S (alla funkar även till andra iPhones och iPads). Läs testet här nedanför så får du reda på vilket headset vi tycker är bäst till iPhone 5!

Dags så för det stora headset-till-iPhone-5-testet. De här lurarna funkar även med iPad och icke-Apple-enheter så klart, men Koss Porta Pro KTC är anpassad till iPhone och godkänd av Apple. Längst ned hittar du totaltbetygen.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer något av headseten i vår butik!

Design

Här skiljer sig de olika lurarna åt ganska mycket. Champion Headset Ear Plugs (bild ovan) påminner så klart väldigt mycket om originallurarna. Enkelt och minimalistiskt men ingenting särskilt. Koss Porta Pro KTC (bild nedan) är den klassiska Porta Pro-designen som jag personligen tycker väldigt mycket om, möjligen lite för ”Technördigt” men ändå väldigt snygga.

Jays aJAYS Four (bild nedan) är bäst när det gäller designen. Den platta sladden, den vinklade kontakten in i iPhonen och den utsökta fjärren ger mig bra vibbar. Jabra Extreme 2 (bild nedan) är väldigt ordinär, ser ut ungefär som vilket Bluetooth-headset som helst.

<a onclick="javascript:pageTracker remboursement viagra belgique._trackPageview(‘/downloads/wp-content/uploads/ajays_four_white_remote_earphone_perspective_low-1-1.jpg’);” href=”http://www.ibloggen.se/wp-content/uploads/ajays_four_white_remote_earphone_perspective_low-1-1.jpg”>

Delbetyg – design

Champion Headset Ear Plugs: 7/10
Koss Porta Pro KTC: 9/10
Jays aJAYS Four: 10/10
Jabra Extreme 2: 6/10

Passform

Det man kan säga generellt här är att passformen är väldigt bra, och konstigt vore väl annars. Koss Porta Pro KTC har ett system för att anpassa hur hårt lurarna pressas mot huvudet – ComfortZone, det funkar finfint. Det kan anpassas i tre steg från ”Firm” (hårt) till ”Light” (löst) på den lilla blå knappen på sidan.

Champion sitter bra, Jays aJAYS sitter mycket bra och Jabra Extreme 2 med. Jays aJAYS har dessutom fem olika storlekar på pluggarna, så de passar för alla öron.

Delbetyg – passform

Champion Headset Ear Plugs: 8/10
Koss Porta Pro KTC: 10/10
Jays aJAYS Four: 9/10
Jabra Extreme 2: 8/10

Ljud

Här börjar det bli riktigt intressant. Ljudet är så klart väldigt avgörande för vilket headset som är bäst, skillnaderna är också stora.

Champion Ear Plugs är klart sämst. Ljudet motsvarar ungefär det som är i ett par originallurar från Apple – inte särskilt bra. Platt och utan bas, och inget djup i mellanregistret och diskanten heller. Mikrofonen är okej dock.

Vilka är bäst då? Inte oväntat är Koss Porta Pro KTC överlägset bäst när det gäller ljudet i hörlurarna. De har också en mycket bra mikrofon som gör att samtalet hörs bra när du ringer också. Riktigt skön bas, bra djup och nyanserat ljud, precis som i ett par vanliga Porta Pro utan headsetfunktion.

Näst bäst är Jays aJAYS som har otroligt skön bas och väldigt bra ljudbild, särskilt för att vara ett par in-earlurar. Nästan lika bra ljud som Koss Porta Pro KTC, men eftersom de är utanpåliggande ger de ett luftigare ljud. Mikrofonen funkar också bra.

God trea är Jabra Extreme 2, som inte är någon större upplevelse när det gäller musik, det är ju bara en lur, men som verkligen imponerar när det gäller brusreducering och samtalskvalitet. De har storsatsat på att ta bort bakgrundsljud ur samtalet vilket har gett resultat.

Delbetyg – ljud

Champion Headset Ear Plugs: 4/10
Koss Porta Pro KTC: 9/10
Jays aJAYS Four: 8/10
Jabra Extreme 2: 8/10

Sammanfattning

Det här testet har en klar förlorare, en godkänd bluetooth-variant och två klara vinnare. Champion Ear Plugs är förloraren. Billigt, men kvalitet därefter. Jabra Extreme 2 är ett bra bluetoothheadset, men når inte upp till ljudkvalitet, design och kundbetyget hos Jays aJAYS Four och Koss Porta Pro KTC. Om du vill ha ett in-ear-headset (pluggar) rekommenderar jag Jays aJAYS Four, men personligen föredrar jag Koss Porta Pro KTC som är kvalitet rakt igenom – helt klart bäst!

Jabra Extreme 2 Champion Ear Plugs Koss Porta Pro KTC Jays aJAYS Four
Design 6 7 9 10
Passform 8 8 10 9
Ljud 8 4 9 8
Kundbetyg 3* 4 5 5
Totalbetyg 25/35 23/35 33/35 32/35
Bluetooth Ja Nej Nej Nej
Pris 699 kr ** 199 kr ** 599 kr ** 499 kr **
* Ej betygsatt än
** 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *