Stort test: Bästa plånboksskalet till iPhone 4/4S

De tre skal och fodral med plånboksfunktioner som vi jämfört i testet är Twelve South BookBook, P.A.P Design iPhone Cover och Speck CandyShell Card. Två läderfodral och ett plastskal i lite olika prisklasser. Vilket är bäst då? Totalbetygen hittar du längst ned!

Design

Designen skiljer sig mycket mellan de tre skalen.

BookBook är det mest populära läderfodralen till iPhone 4 någonsin med sin coola vintagelook, det ser ut som en liten bok som man öppnar och har kreditkortsfack och telefonplats i ”boken”. Lädret är lite slitet för att se vintage ut, telefonen sitter på plats med en liten röd flärp. Bland kreditkortsfacken finns en genomskinlig plastficka för körkort med ett litet hål där man kan föra upp körkortet med tummen.

P.A.P iPhone Cover är istället väldigt stilrent och sparsmakat enligt devisen ”less is more”. Ett kreditkortsfack på framsidan med en liten snygg glugg för att kunna greppa korten. Telefonen fiskar man upp med läderflärpen som halvvägs ned i fodralet går över i samma material som man gör säkerhetsbälten av, för att det ska vara slitstarkt och tåla att man drar upp telefonen ofta. Läderflärpen gör även att du kan fästa fodralet i ett skärp och har en snygg mässingsknapp med företagets logotype på. Fodralet har även ett läderhalsband som du kan ha runt halsen (jag har tagit bort mitt, det går att sätta tillbaka).

Speck CandyShell Card är inte samma designsensation som de två läderfodralen. Det är istället mer inriktat på funktionalitet, med stötdämpande silikon och hårdplast på utsidan i samma stycke. Bra avfasningar i plasten för alla reglage och ingångar och silikonkuddar för volymknapparna och on/off-knappen.

  • Delbetyg design:

Twelve South BookBook: 9/10
P.A.P Design iPhone Cover: 10/10
Speck CandyShell Card: 7/10

Funktionalitet

Alla tre skal har plats för kreditkort, men har löst det på olika sätt. BookBook har alltså plats för flest kreditkort. 5 kort får plats utan problem, men du kan pressa i 2-3 till med lite god vilja. P.A.P iPhone Cover har plats för 3 kreditkort utan problem, du kan pressa i ett till (lädret är lite tight när du köper det eftersom det är ett levande material som töjer sig). CandyShell Card har plats för 3 kreditkort utan problem, du kan pressa in ett till.

Förutom plånboksfunktionen är det inte så mycket som skiljer i funktion. P.A.P har möjlighet att sätta fast fodralet i ett skärp samt att ha telefonen runt halsen, Speck har kameran tillgänglig utan att ta ur telefonen.

  • Delbetyg funktionalitet:

Twelve South BookBook: 8,5/10
P.A.P Design iPhone Cover: 9/10
Speck CandyShell Card: 7/10

Skydd

Bäst skydd för stötar och fall har helt klart Speck CandyShell Card med sin silikonkärna och sitt skal i hårdplast. Här skyddas inte skärmen så klart, men de flesta har ju skärmskydd på i vilket fall. BookBook har ett plastskydd för skärmen och ganska tjockt läder som skyddar en del mot stötar, men inte lika väl som Speck. P.A.P skyddar mot repor, men inte särskilt mycket mot stötar. Har du ett Copter displayskydd på så klarar sig skärmen mot stötar och fall också.

  • Delbetyg skydd:

Twelve South BookBook: 8/10
P.A.P Design iPhone Cover: 7/10
Speck CandyShell Card: 9/10

Tymplighet

Här skiljer sig det en del måste jag säga. CandyShell och BookBook är helt klart klumpigare än P.A.P iPhone Cover. BookBook är det för att det ska bli mer utav en plånbok där man får plats med mycket, Speck för att skydda telefonen.

P.A.P gör självfallet telefonen större, men formen gör att den smiter ned och upp ur fickan lätt och inte buktar ut så mycket i byxorna.

  • Delbetyg tymplighet:

Twelve South BookBook: 7/10
P.A.P Design iPhone Cover: 8,5/10
Speck CandyShell Card: 6/10

Prisvärdhet

Även i denna sista kategori skiljer det sig mycket. CandyShell Card och P.A.P iPhone Cover kostar båda 299 kr (284 kr med koden nedan), medan BookBook kostar 629 kr (598 kr med koden nedan).

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger koden IBLOGGEN när du beställer BookBook, iPhone Cover eller Candyshell Card i vår butik!

BookBook är onekligen mer plånbok än de andra. Twelve South lever som vanligt på sin briljanta design och coola attityd. Är detta något som är viktigt för dig så är det absolut värt de extra pengarna. När jag testade P.A.P Design iPhone Cover första gången hade jag BookBook som mitt weapon of choice, men gick över till iPhone Cover eftersom jag föredrog designen och tympligheten. För mig var det alltså inte värt de extra pengarna.

Speck CandyShell Card är definitivt prisvärt om du vill ha kreditkortsfacket och ett bra skydd. Det finns dyrare skal med det extra tåliga skyddet (Otterboxarna exempelvis) som inte har kreditkortsfack.

  • Delbetyg prisvärdhet:

Twelve South BookBook: 8/10
P.A.P Design iPhone Cover: 10/10
Speck CandyShell Card: 8,5/10

Sammanställning

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger koden IBLOGGEN när du beställer BookBook, iPhone Cover eller Candyshell Card i vår butik!

 Produkt:   Twelve South BookBook   P.A.P Design iPhone Cover   Speck CandyShell Card
Kortplatser 5 st 3 st 3 st
Halsband Nej Ja Nej
Bältesspänne Nej Ja Nej
Design 9/10 10/10 7/10
Funktion 8,5/10 9/10 7/10
Skydd 8/10 7/10 9/10
Tymplighet 7/10 8,5/10 6/10
Prisvärdhet 8/10 10/10 8,5/10
Kundbetyg 9/10 10/10 6/10
Pris 629 kr (598 kr med bloggkoden) 299 kr (284 kr med bloggkoden) 299 kr (284 kr med bloggkoden)

Totalbetyg

49,5/60

54,5/60

43,5/60

Coolt men dyrt

 Bäst!

 Sämst

Kommentar Twelve South BookBook är det mest sålda plånboksfodralet till iPhone någonsin. Snyggt, coolt och funktionellt, men något dyrt. P.A.P iPhone Cover är trots priset gjort i otrolig kvalitet. Stilrent, funktionellt, billigt och högsta betyg från våra kunder. CandyShell är något otympligt och är inte lika stilrent som de andra. Men trots det är det ett bra och välbyggt skal med bättre skydd än de andra.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Stort test: Bästa plånboksskalet till iPhone 4/4S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *