iPad Mini lanseras i oktober enligt Bloomberg

Vi har tidigare skrivit om att Apple planerar att lansera en mini-variant av iPad med 7-tumsskärm senare i år. Nu rapporterar Bloomberg att detta kan komma att ske redan i oktober.

Ryktena blir allt mer ihärdiga eftersom analytiker är överens om att Apple måste ta steget med en mindre iPad för att inte släppa konkurrensfördelar både vad gäller pris och storlek åt andra företag på marknaden, där Google Nexus nämns som den värsta fienden i amerikansk press.

Nu har alltså Bloomberg gjort en kvalificerad gissning som säger att iPad Mini släpps i oktober 2012. De tror vidare att iPad Mini inte kommer att få Retina-skärm, utan att den kommer att få samma upplösning som iPad 2, 1024×768 pixlar.

Bloomberg är den andra stora amerikanska nyhetskanalen som rapporterar om en ny mindre och billigare iPad sedan ansedda Wall Street Journal gjort detsamma i februari.

Efter att Bloomberg släppte bomben idag har även WSJ kommit med en rapport som säger att Apples underleverantörer har börjat producera delar till iPad Mini och att den i själva verket kommer att släppas redan i september.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *