Nya MacBook Pro Next Generation med Retina-skärm lanserad

Den stora hårdvaru-uppdateringen på WWDC 2012 ikväll i San Fransisco var den helt nya och slimmade Next Generation MacBook Pro.

Förutom att nuvarande modeller fick en uppdatering med Ivy Bridge-processorer upp till 2,7 Ghz (3,7 Ghz med Turbo Boost) och Nvidia GeForce GT 650m, lanserades alltså helt nya och smalare MacBook Pro.

Skillnaden på nya och gamla MacBook Pro är framförallt Retina-skärmen och att den blivit smalare och lättare. Den nya slimmade Pro har högupplöst Retina-skärm, upplösningen på 15,4-tummaren är 2880×1800, tidigare 1440×900 för Macbook Pro. Med 220 pixlar per tum är det den mest högupplösta bärbara datorn som finns om man inte räknar med iPad.

Nya MacBook Pro, alias Next Generation, levereras endast med ssd-enhet och lagringsutrymme upp till 768gb. Den får även plats för sd-kort, Thunderbolt, HDMI, usb 3.0, hörlursuttag, bluetooth 4.0 samt dubbla mikrofoner.

Dessutom har de tagit bort den optiska enheten för att Pro ska bli smalare och lättare, du kan emellertid köpa till en extern DVD-brännare om du verkligen vill kunna köra med CD.

Alla nya MacBooks går att beställa från Apple Store med start redan ikväll, de kostar mellan 11 795 kr och 26 995 kr. Datorerna har än så länge Lion men du kan uppgradera till Mountain Lion gratis om du köper en ny MacBook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *