Sämre batteritid med Mountain Lion – 38 % kortare batteritid i test

Mac-användare har den senaste tiden börjat uppdatera sina OS till nya Mountain Lion. Omdömena har varit positiva, men en sak verkar ha gått snett – batteritiden.

Eftersom många rapporterat en upplevd kraftig försämring av batteritiden har bloggen Ars Technica gjort ett test av batteritiden och kommit fram till att den påverkas negativt, batteritiden blir sämre med Mountain Lion.

I testet som genomfördes med relativt hård belastning på en MacBook Pro Retina-burk, med bland annat Wifi, Bluetooth, Dropbox, Safari, Photoshop och Outlook igång gick batteritiden ner från 8 timmar till 5 timmar.

Detta motsvarar en minskning med 38 %. Även om Ars Technica själva medger att deras test är ganska ovetenskapligt så fick de samma resultat vid flera tester och har dessutom fått mycket feedback på Twitter och i kommentarsfältet från läsare som rapporterar liknande batteritider.

En läsare har fått svar från Apple där de säger att det kommer att komma en uppdatering i Mac App Store som ska fixa problemet. Andra läsare har tipsat om att stänga av eller ominstallera Dropbox, men lättast är förmodligen att vänta på den nya uppdateringen som lär komma ganska snart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *