Skillnaden mellan MacBook Air 2012 och 2013

Skillnaden mellan MacBookAir 2012 och MacBook Air 2013

Skillnaden mellan gamla och nya MacBook Air (som släpptes 10 juni 2013) är framför allt batteritiden och de nya Haswell-processorerna. Läs mer här!

Igår, bara dagarna efter att vi presenterat en portabel högtalare som ser ut som en gris :), presenterades så de nya MacBook Air-modellerna på Apples WWDC keynote i San Francisco. Både 11-tum och 13-tum har fått en uppfräschning, men det är verkligen inga stora nyheter som introducerades den här gången. Här är skillnaderna mellan ”gamla” MacBook Air från 2012 och nya MacBook Air från 2013.

Batteritid

Den största förändringen som även var det som Apple själva tryckte på var batteritiden som räcker ”all day”. 11-tumaren har 9 timmars batteritid medan 13-tumaren har 12 timmars batteritid, vilket ändå får ses som en stor förbättring från tidigare 7 timmars batteritid (enligt Apple, vilket stämmer ganska väl på min MacBook Air beroende på hur man använder den).

12 timmars batteritid är förmodligen det starkaste köpargumentet för nya MacBook Air om man som jag har en 2012:a, men det är inte så starkt trots allt.

Processor

Går från 1.8GHz Intel Dual-core i5-3427U till de nya Haswell-processorerna som ligger på 1.3GHz dual-core Intel Core i5. Det är alltså lägre GHz i de nya processorerna, men de ska ändå ha högre prestanda och är en stor del i förklaringen till den lägre batteriförbrukningen.

Wi-Fi

Här har vi en av de stora förändringarna jämte batteritiden. Från 802.11n till den nya standarden 802.11ac Wi-Fi ska göra uppkopplingen betydligt snabbare än tidigare. Oklart dock hur stor skillnad det gör i befintliga Wi-Fi-nät.

Grafikkort

Tidigare Intel HD Graphics 4000 har bytts ut mot Intels nya kraftfullare Intel HD Graphics 5000.

Pris

I USA gick priset ner hundra dollar i och med lanseringen. I Sverige kommer priserna att vara desamma som tidigare, dvs. 8995 kr – 11995 kr i grundutförande.

Skärm

Nej, det blev ingen Retina-skärm den här gången heller.

Om du vill lämna en kommentar eller ställa en fråga om skillnaderna mellan nya och gamla MacBook Air går det som vanligt bra att göra det i kommentarstråden. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *