Skillnaden mellan nya och gamla MacBook Air

2012 års version av MacBook Air skiljer sig mot 2011 års version på följande sätt:

Nya Macbook Air utrustas med nya Ivy Bridge-processorer. Den dyraste versionen får en fyrkärnig Core i7 på 2,0 gigahertz (3,2 gigahertz med Turbo boost). Dessutom får den ett integrerat grafikkort som är upp till 60 procent snabbare än i tidigare modell. Minnet är 4GB på alla modeller men går att få upp till 8GB, en fördubbling alltså.

Hårddiskarna blir lika stora men nu går det att välja upp till 512 gigabyte på ssd-enheten. Dessutom finns thunderbolt och två portar för usb 3.0 vilket tidigare inte har funnits på Apples datorer. Skärmstorleken har inte förändrats och det blev ingen Retina-skärm som vissa hoppats. Sist men inte minst klarar den inbyggda Facetime-kameran av att filma i 720p.

Designen, vikten och alla mått är desamma som tidigare. Operativsystemet är fortfarande Lion men OS X Mountain Lion ingår som gratis uppgradering när det väl släpps om du köper en ny MacBook, alla modeller.

Noterbart är också priset, i Apple Store har 13-tummarna blivit 200 kr billigare men 11-tummarna 500 kronor dyrare. Lustig kan tyckas eftersom 11-tummarna blivit 100 dollar billigare i amerikanska Apple Store medan 13-tummarna har samma pris.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *