Byt land App Store – så byter du till Sverige från annat land

Byt land App Store till Sverige

Att byta land i App Store visade sig vara ganska krångligt märkte jag när jag var inne och tittade på en app som bara fanns i US App Store. Så här gör man för att byta land tillbaka till svenska App Store från exempelvis amerikanska.

Jag fick en länk skickad till mig av en kompis, det var ett exempel på en app som vår apputvecklare hade gjort. Appen fanns bara tillgänglig i US App Store vilket min iPhone meddelade mig, ”Change to US App Store” eller något sådant stod det och jag gjorde så.

Problemet var bara att jag nu var i amerikanska App Store HELA TIDEN, så jag kunde inte använda App Store alls eftersom det stod ”Switch to Swedish AppStore” när jag installerade eller uppdaterade appar.

Byt land i App Store – så gör du:

1. Klicka på ”Featured” längt ned till vänster (”I blickfånget” heter knappen i svenska App Store).

2. Gå längst ned till ditt Apple ID, klicka på det.

3a. Sedan kan du först testa att klicka på ”View Apple ID”. Första gången jag gjorde det frågade den om jag ville byta tillbaka till svenska App Store, vilket jag gjorde och allt var bra sedan. End of story.

Eller:

3b. Andra gången jag gjorde det fungerade det inte. Då fick jag istället för att klicka på ”View Apple ID” klicka på ”Sign Out”. En bugg gjorde förresten att jag var tvungen att klicka på ”Sign Out” två gånger innan den loggade ut. Sedan klickar du på ”Sign In” → ”Use Existing Apple ID”. Fyll i dina uppgifter och om allt går som det ska får du fram den här bilden och allt är bra:

Byt land App Store till Sverige

Hoppas att det löser problemet med att byta land i App Store, jag började koka först när det inte fungerade för mig 🙂 Om du behöver köpa några tillbehör till din iPhone eller iPad får du gärna ta en titt i vår butik. Hej då!

Om du vill kommentera artikeln: Byt land App Store – så byter du till Sverige från annat land så kan du göra det i kommentarsfältet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 thoughts on “Byt land App Store – så byter du till Sverige från annat land

 1. Ett stort tack för detta tips

  Det hjälpte mig att få ändrat tillbaks till svenska.

  Nu kommer jag att vara mer försiktig med att medge något när man fått skickat någon länk till mig.

  Detta tips som ges här på denna sidan är perfekt så det är bara att följa tipset steg för steg.
  Jag ger denna sidan

 2. Hej Anneli!

  Gud vad kul att du uppskattade detta. Jag råkade som sagt ut för det själv och när jag luskat ut hur jag kunde ändra det ville jag dela med mig, blev jätteglad när jag såg att det hade hjälpt dig!

  Vänliga hälsningar,
  Christian

 3. Tusen tack för hjälpen! Funkade jättebra med att få tillbaka för mig med! 🙂

 4. Alltid kul att kunna hjälpa till! Superstörigt problem, jag höll på att bli tokig innan jag fattade hur man skulle göra 🙂

  MVH Christian

 5. Hej!

  Säger också TUSEN TACK!!! Höll på att bli tokig jag med, nu har jag lagt till denna sida som favorit, så jag vet nästa gång 🙂

  Vänliga hälsningar,
  Camilla

 6. Hej!

  Vad kul! Jag älskar när sådana här inlägg blir uppskattade, blir superglad när ni skriver och tackar också 🙂

  Vänliga hälsningar,
  Christian

 7. Tack och bock!!! Trodde jag fastnat, men det gick ju galant med ovanstående lösning (3a)!

  Började också nästan koka när jag upptäckte att den inte bara bytte tillbaka till svenska App store när jag först försökte ladda ner nåt specifikt svenskt, typ Aftonbladet.

  Sjukt hur det kan vara så lätt att hamna fel, och så ”otydligt” sen att hamna rätt igen. Kan bara tolka det som att de som skapade App store har nån slags bugg i huvudet… 🙂

  Tack iaf!
  Johan

 8. Tack! Har hamnat i Japans app store och hittar inte tillbaks. Ska försöka med ditt tips!

 9. Hahaha, ja någon bugg i skallen har de haft. Väldigt märkligt att en sådan bugg finns kvar i iOS.

  MVH
  Christian

 10. Tack!

  precis som du sökte jag en app som bara fanns i US Store och vips då jag försökte köpa blev jag flyttad till US Store utan att ens kunna köpa den app jag vill 🙁

  Höll på att bli tokig av att inte hitta tillbaka. Du gjorde min dag! Stort TACK!

  /Eva

 11. TACK! Har bott i USA i ett år och detta gjorde mig tokig när jag återvände och försökte ladda ner svenska apps igen… Den här sidan var en stor räddning, tack!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *