iPhonereparationer via post – skicka din iPhone så lagar vi den åt dig

Reparation av iPhone via post - skicka din iPhone så lagar vi den

Nyhet: om din iPhone har gått sönder och du behöver få den lagad fixar vi det åt dig. Vi byter batterier, byter trasiga skärmar, byter baksida, lagar baksidekamera och mycket mer.

Nu kan du alltså få din iPhone (iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 och iPhone 5S) lagad genom att skicka den via posten till oss. Enkelt, smidigt och billigt!

Jag tänkte förklara hur det går till:

1. Välj den reparation du vill att vi ska göra på din iPhone i vår reparationskategori och lägg den i varukorgen. Betala som vanligt i kassan.

2. När du har betalat får du ett mejl av oss med instruktioner om hur du gör för att skicka telefonen till oss. Instruktionerna finns längst ned i inlägget, men du får ett mejl med en unik länk som du ska skriva ut, viktigt!

3. Vi får din iPhone i brevlådan, fixar reparationen (alltid inom 3 dagar, ofta betydligt fortare) och skickar tillbaka den till dig. That’s it!

Det är viktigt att du tar en backup av din iPhone i iTunes eller via iCloud innan du lägger den på lådan, det kan hända att vi måste nollställa den.

Här är instruktionerna som följer med mejlet:

”1. Klicka på följande länk (i mailet) och skriv ut följesedeln. Den innehåller information om ordernummer, vad som skall göras och till vilken adress telefonen skall skickas.

2. Ta backup av din telefon i iTunes eller via iCloud innan du skickar den till oss, ifall vi skulle behöva nollställa den.

3. Skriv en felbeskrivning, ev kod (till telefonen, inte SIM) samt om telefonen är låst till någon operatör på pappret som skrevs ut i steg 1

4. Paketera din telefon väl i lämpligt emballage (låda/kartong är betydligt bättre än postpåse/jiffybag). Vi tar inget ansvar för telefonen förrän vi har fått den levererad till oss.

5. Skicka telefonen till oss på adressen som står på följesedeln du skrev ut i steg 1 Vi rekommenderar att du skickar försändelsen som rekommenderat brev eller postpaket, dels för att få försändelsen spårbar och dels för att Posten då ansvarsförsäkrar godset (upp till 5000 kr för REK brev och upp till 50 000 kr för postpaket).

6. När paketet anländer till oss utför vi reparationen inom 3 dagar och skickar sedan tillbaka telefonen till dig i spårbar försändelse. Spara ditt kollinummer!”

Så, det är bara att gå in och beställa reparationer så fixar vi resten! Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *