Reportage från Apple Store på 5th Avenue i New York

Apple Store på 5th Avenue är världens mest berömda elektronikaffär och kronjuvelen bland Apples flagskeppsbutiker. iBloggen åkte till New York och besökte Apple Store för att ge våra läsare en rapport från denna underjordiska Apple-kyrka.

Apple Store på 5th Avenue är beläget i sydöstra hörnet av Central Park och entrén, själva glaskuben, är omöjlig att missa. Butiken drar enorma mängder turister, vill du slippa den värsta anstormningen ger du dig dit före lunchtid.

I glaskuben går en spiraltrappa ner till själva butiken, det finns även en transparent rund hiss i mitten med Star Trek-vibbar.

Handla på Apple Store

Väl nere i butiken finns samtliga Apple-produkter representerade vid olika små bord där du kan prova dem. Nedan har ni en bild på iPad-bordet. Det finns även ett lägre bord för barn som var helt tomt, det här stället är inte särskilt barnvänligt med tanke på att det nästan alltid är fullt med folk.

Om du vill köpa någonting finns det oftast tillgängligt i Apple Store som har ett stort lager, men även här tar saker slut.

Ett tips om du är här under en vecka är att besöka butiken redan första dagen för att se om det finns tillgång på det du vill ha, de får leveranser flera gånger i veckan ifall det skulle vara slut.

Eftersom det finns många kassor är väntetiden hygglig trots alla människor i butiken, här har ni en bild på kassalinjen:

Workshops och Personal Setup

I butiken finns massvis av personal som hjälper dig med nästan vad som helst, även om lektioner och workshops kräver ett One to One-medlemskap.

Vid ett bord har de Workshops på specifika ämnen där man tillsammans får lära sig exempelvis bildredigering. När vi besökte butiken var det mest gamlingar vid det här bordet, se klippet nedan.

Förutom Workshop-bordet och Group Training, finns även Personal Training och Personal Setup. På Personal Setup får du hjälp att anpassa inställningarna på din Apple-produkt så att de passar dina individuella behov.

Personal Training är en timmes enskild lektion med en Apple-instruktör där du själv väljer vad du vill lära dig. Du bokar din lektion på din One to One-sida på nätet, se till att boka i god tid om du vill gå på en lektion under tiden du är i New York eftersom det är populärt.

Turistfälla med känsla

Det är inte konstigt att Apple Store på femte avenyn är så välbesökt, om du är Apple-frälst finns allt du behöver här och själva butiken med sitt läge och arkitektur är spektakulär. Med det sagt är det givetvis även en utpräglad turistfälla: mycket folk, trängsel och ett ständigt sorl.

Känslan av att ha köpt sin Mac eller iPad i en riktig Apple Store är speciell för många och med tanke på deras Worldwide-garantier känns det tryggt att handla här. Var dock medveten att du betalar ett premiumpris för Apple Store-känslan, exakt samma produkter finns att köpa billigare på exempelvis Best Buy bara några kvarter bort.

Mer om Best Buy imorgon här på bloggen, med bilder från deras butik på femte avenyn i New York. Läs också vår eminenta guide köp MacBook i USA!

Vill du veta mer om Apple Store på femte avenyn i New York och se adress och öppettider? Klicka här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Reportage från Apple Store på 5th Avenue i New York

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *