Beamer till Mac med Apple TV – strömma alla filmformat i AirPlay

Beamer till Mac med Apple TV – alla filmformat i AirPlay

Tänkte passa på att tipsa er om appen Beamer till Mac som gör att du kan strömma filmer via AirPlay med Mac direkt till din Apple TV. En ganska dyr app, men värd varenda krona.

Om ni har Mac och Apple TV som jag vet ni att det kan vara ett litet helvete att titta på film med skärmdubbleringen via AirPlay som ofta hackar, laggar och gör att du får sämre bildkvalitet. Dessutom har inte alla Mountain Lion så att de kan köra AirPlay Mirroring.

Det går visserligen att streama filmer från Mac till Apple TV via iTunes, men där fungerar inte till exempel AVI- eller MKV-filer, bara Quicktime eller MPEG4-filer. Det gör att det knappt är värt det tycker jag, om man inte Jailbreakar så klart.

Fördelar med Beamer till Mac

Beamer är en app till Mac som låter dig streama via AirPlay direkt till din Apple TV, precis som du gör med din iPad eller iPhone. Du drar bara din filmfil till appen och släpper den så börjar den streama på din Apple TV.

Beamer till Apple TV med Mac

Jag hade läst mycket bra betyg om appen när jag köpte den och blev positivt överraskad ändå, den fungerar verkligen väldigt bra. Man får dessutom testa den i 15 minuter gratis på sin Mac innan man köper appen, så att man inte köper grisen i säcken.

Appen låter dig strömma de flesta vanliga filmformaten till Apple TV: AVI, MKV, MOV, MP4, WMV, FLV och så vidare. Undertexter funkar också i SUB-format eller SRT-format och är enkelt att aktivera (Gå till Controls -> Subtitles). Funkar perfekt. Du kan även använda din Apple TV-kontroll för att spela, pausa och spola i filmen.

Beamer ger riktigt bra bildkvalitet, upplösningar upp till 1080p, och laggar nästan aldrig pharmacie acheter viagra. Jag hade en vecka då den laggade en del, men det visade sig vara ComHems fel (vems annars?). När jag fixade bredbandet var jag tillbaka till perfekt ström från min MacBook Air.

Beamer stöder även Dolby Digital och DTS 5.1 Surround så att du kan koppla upp den på din hemmabio (glöm inte att ha bra sladdar till din hemmabio bara). AirPlay Mirroring levererar bara i stereo som ni kanske känner till.

Nackdelar med Beamer till Mac

En nackdel med Beamer är att det inte finns några play/pause/spola-knappar i själva appen. Man kan spela/pausa med space och stoppa med Cmd, men det hade verkligen inte skada med en liten panel.

En annan sak är faktiskt priset. 15 dollar är kanske i saftigaste laget, men till dess att det kommer en konkurrent är det bara att hosta upp pengarna. Jag tycker trots allt att det är jäkligt värt det eftersom det fungerar så bra, men hade det varit en dålig eller halvdan produkt hade jag tyckt att det var för mycket. Därför är det bra att man får testa appen i 15 minuter innan man köper.

Sammanfattning

Det här är verkligen ett genombrott för Apple TV (jag är inte lika säker på att Apple tycker det). Inget Jailbreak, inga konverteringar av film-filer, inget lagg på AirPlay-speglingen och du kan fortfarande använda din Mac när du strömmar film till Apple TV. Lite dyrt, men vafan, det är verkligen värt det att slippa strul! Beamer rekommenderas varmt.

Betyg: 9/10

Här har ni en kort film som visar hur Beamer funkar:

Om du vill fråga eller kommentera det här inlägget om hur du strömmar film från din Mac till Apple TV med appen Beamer går det som vanligt bra att göra det här nedanför!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *