Overboard vattentätt fodral till iPad 2, 3 och 4 – billigare än konkurrenterna

Idag testar vi Overboards vattentäta fodral till iPad 2, 3, och 4 här i bloggen. Overboard är kända för att göra smarta vattentäta grejer till Appleprodukter. Vi har tidigare recenserat Overboards vattentäta iPhonefodral, nu har turen alltså kommit till iPadversionen.

Design

Overboards iPadfodral har nästan exakt likadan design som iPhoneversionen. Med en transparent framruta och ett transparent kamerahål och den smarta Slide Seal System-stängningen med fyra spännen som man drar ut mot kanten. Det finns dessutom ett handtag på baksidan som gör att du kan hålla den med ena handen och navigera med den andra.

På toppen har du två öglor där du kan fästa axelremmen som följer med, axelremmen är av bilbältesliknande material och känns riktigt tålig (se bild längst ned). Fodralet är tillverkat av miljövänlig nedbrytbar termoplastisk polyuretan (TPU) som tål både saltvatten och klor men glöm inte att skölja av den med vanligt vatten efter.

Funktion

Det känns alltid lite märkligt när man ska sänka ner sina älskade Apple-grejer under vatten, men som vanligt var jag tvungen att testa själv för att visa att det fungerar. Vädret tillåter inga badutflykter så det fick bli vasken på kontoret fylld med vatten (kolla filmen nedan).

Märk väl att touchen inte fungerar under vatten, vilket den inte gör på något vattentätt fodral eller skal till touchskärmar än så länge. Du kan trots det fota och filma bäst du vill under vatten genom att använda volymknapparna för att knäppa bilder under vatten.

I övrigt finns ingenting att anmärka på vad gäller funktion. Du behöver inte oroa dig för att tappa din iPad heller eftersom Overboard flyter. Overboard säljer även ett båtfäste där du kan fästa din iPad i sitt Overboard-fodral i båten, perfekt för exempelvis navigering i båten med din iPad.

Kundbetyg och omdömen

Overboards produkter får ofta höga betyg från våra kunder, iPhone-fodralet har exempelvis 4,5 av 5 i snitt betyg. iPad-fodralet har 4 av 5, vilket också är högt, men det är bara en kund som har betygsatt det än och den kunden verkar inte ha testat det i vattnet än. Han skriver i varje fall så här:

”Per Blomberg 2012-10-11 16:28

Har inte använt den ännu men är tänkt att användas på strand i Thailand som skydd för sand.”

Ni får gärna gå in och hissa eller dissa Overboards iPad-fodral här, jag har bara gott att säga om Overboard än så länge men ofta har våra kunder smarta åsikter om våra produkter.

Sammanfattning

Funktionellt och snyggt, bra kvalitet. Även om touchen inte fungerar kan du obehindrat filma och fota under vatten med din iPad. Overboard är ett mycket bra alternativ till dyrare märken så som LifeProof. Detta är andra produkten från Overboard vi testar i bloggen och vi har inte blivit besvikna hittills.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer Overboards vattentäta iPadfodral i vår butik!

Betyg: 8/10
Kundbetyg: 4/5

+ Ljud
+ Design
+ Funktion

– Ingen touch under vatten

Passar: iPad 2, 3, 4 och andra enheter i liknande storlek
Pris: 649 kr (617 kr med bloggkoden)
Färg: Svart

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *