Recension: Fitbit Flex – aktivitetsräknare för proffs och amatör

Fitbit Flex iPhone Aktivitetsmätare

Så har då turen kommit till Fitbit Flex – dags att checka in på vår testklinik och få domen. I den här recensionen kollar vi på design, passform och funktionalitet för att sedan ge Fitbit Flex ett betyg. Häng med!

Design

Fitbit Flex är förmodligen den snyggaste aktivitetsräknaren som har kommit hittills. Den enda ”displayen” som finns är en liten diodremsa som inte syns alls på den svarta versionen om man inte knackar på armbandet då den lyser upp antalet prickar du har kommit upp i under dagen (default är 10 000 steg, 2000 steg per diod alltså).

I övrigt är designen nästan prickfri, det hade lika gärna kunna vara ett minimalistiskt vanligt armband, så man får inte en massa frågor på kontoret när man har Fitbit Flex på sig. Jag tycker att det känns skönt att vara lite inkognito med sin vardagsmotion så för mig är det väldigt bra.

Passform

Passformen är bra. Man får med två band i olika storlek vilket är smart, då kan både stora och små handleder använda bandet, utan att man får en massa ”slack” över som man fått ifall det hade varit ett enda stort band, typ ”one size fits all”.

Lite svårt att knäppa på innan man får in tekniken. Man måste liksom pressa ihop bandet lite med tummen och pekfingret samtidigt, men man lär sig ganska snabbt. I övrigt är passformen bara bra.

Funktion

Det första som hände när jag började prova Fitbit Flex var nästan lite mardrömslikt. Det var nästan omöjligt att lyckas skaffa det konto man måste ha. När jag såg Facebook-login-logotypen tänkte jag: Bra, jag orkar inte fylla i något formulär bara för att få igång armbandet. Men Fitbit ville ändå att jag skulle fylla i formulär, som dessutom inte fungerade.

När du läser det här har Fitbit kanske fixat problemen och gjort det enklare att logga in, men jag tycker att det är OBEGRIPLIGT att de gjort det så svårt för sig. Bara att man MÅSTE skaffa ett konto för att överhuvudtaget kunna använda bandets grundläggande funktioner tycker jag är lite väl kaxigt. Jag vill bara ta på mig bandet, synka med datorn och gå ut och använda det, inte fastna framför datorn (det är ju lite kontraproduktivt för ett träningsredskap).

Okej, vad är positivt med funktionaliteten? Jo, det här är verkligen ett lätt sätt att motivera sig att vara mer aktiv på dagarna. Fitbit Flex tydliggör hur stor skillnad det är mellan olika dagars kaloriförbränning, både vad gäller vardagsmotion som när man promenerar till jobbet, och ”riktig” motion i spåret eller på gymmet. De små dioderna är alldeles lagom med information för den som nöjer sig med att bara se hur mycket man rör på sig.

Fitbit Flex användning

För den mer avancerade användaren finns kalorierförbränning, distans, sömntimmar, sömnkvalitet, distans och mycket annat i snygga och smarta diagram i appen eller på datorn. För mig var det bra att se att jag vissa dagar borde ta en promenad för att ligga på en acceptabel nivå på aktivitet.

Sammanfattning

Jag tycker att Fitbit Flex är ett snyggt och funktionellt aktivitetsarmband. Dock är det lite för mycket barnsjukdomar som känns en smula oprofessionella, såsom inloggningsstrulet som gjorde mig förbannad. Dessutom är priset lite väl tilltaget med tanke på att det finns billigare konkurrenter med så vitt jag förstår samma funktionalitet.

Betyg: 6/10

Om du anger IBLOGGEN när du beställer Fitbit Flex får du 5 % rabatt och betalar 850 kronor istället för 89f kronor!

Passar: iPhone 4S och nyare, iPad 3 och nyare, iPad Mini
Pris: 895 kr (850 kr med bloggkoden ovan)
Färg: Svart, blågrå

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Recension: Fitbit Flex – aktivitetsräknare för proffs och amatör

  1. Hej!
    Tänkte kanske köpa en sådan här, men funderar på hur bra kaloriräknaren kan stämma när det inte är någon pulsmätare i den, (är det kanske inte så relevant som jag tror?)
    Jätte bra recension förresten 🙂

    Tack!

  2. Jag skulle säga att det är en uppskattning beroende på vikt, kön och längd som du skriver in i programmet. Det stämmer säkert inte till 100% men det är en ungefärlig uppskattning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *