Recension: Head Soccer – Beroendeframkallande deluxe

I kategorin beroendeframkallande gratisspel till din iPhone/iPad har det blivit dags för Head Soccer. Detta är ett fotbollsspel (nåja) där du styr en liten gubbe av en viss nationalitet. Olika nationaliteter har olika special-moves som du kan använda när din power-bar är full.

Du kan antingen spela arkadmatcher eller turneringar där du lottas mot andra botar. Du styr gubben med de något underdimensionerade pilarna och knapparna i underkant på skärmen. Inte helt oväntat går spelet ut på att göra mål och vinna matchen, genom att nicka eller sparka in bollen i målet.

Genom att uppnå vissa mål, som att vinna en turnering och göra minst 30 mål, låser du upp nya gubbar som du kan lira med och köra med deras special-moves. När du vinner får du också poäng som du kan uppgradera dina skills med, du har samma skills oavsett vilken gubbe du använder. Snabbhet, sparkar och hopp kan uppgraderas upp till 8 pluppar. Du kan även köpa poäng, 30 000 poäng kostar 0,99 dollar.

Head Soccer är en slags Tekken-version av FIFA om man så vill. Även om det är ganska mycket Tekken och ganska lite FIFA spelar det på mina fotbollsfanatiska strängar, det är helt klart svårt att lägga ifrån sig Head Soccer när man väl fattat. Spelet hade mått bra av lite mer variation, kanske fler turneringsalternativ och fler nationaliteter.

Sammanfattningsvis är Head Soccer beroendeframkallande deluxe och dessutom gratis. Det är simpelt och lätt att fatta, men kontrollerna hade kunnat vara större särskilt om man som jag har Copter skärmskydd på.

Betyg: 4/5

Passar: iPhone, iPad
Kostar:
Gratis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Recension: Head Soccer – Beroendeframkallande deluxe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *