Recension: Otterbox Commuter Series till iPhone 4/4s testat

Otterbox Commuter till iPhone 4/4s är lillebror till Otterbox Defender, vi har testat vad den går för och skrivit en recension som du kan läsa nedan.

Passform

Otterbox Commuter är ett tredelat extra tåligt skal till din iPhone 4/4S. De tre delarna består av ett displayskydd som skyddar skärmen från repor och stötar, ett silikonhölje som absorberar stötar och skakningar samt ett hårt polykarbonat-skal ytterst som håller ihop silikonet och ger ytterligare skydd till din iPhone.

Passformen är mycket bra när man fått in monteringstekniken vilket man får snabbt. Displayskyddet som medföljer är bra och enkelt att montera, men Otterbox Commuter fungerar även med andra displayskydd. Jag har exempelvis Copter på min lur och det funkar finfint.

Design

Commuter är mindre och smidigare än Defender och framförallt Griffin Survivor. Commuter adderar ungefär 2mm i tjocklek på bredden, höjden och djupet till din iPhone. Den är en dryg millimeter smalare än Defender Case och 4 mm smalare än Griffin Survivor på bredden och på höjden.

Detta är alltså ett tympligare skal än konkurrenterna. Detta märks definitivt när man har den i handen eller i fickan. Den har inte mönstrat gummi på baksidan till skillnad från Defender och Griffin Survivor. Detta gör att den glider enklare ner och upp ur fickan, men gör också att den inte greppar lika väl på olika ytor när du behöver det.

I övrigt är designen klockren. Små silikonkuddar på on/off-switchen och på volymknapparna. Silikonflikar för dockningskontakten och hörlursingången (med ett hål vid brusreduceringsmikrofonen för bättre samtalsljud).

Kameralinsen och Apple-loggan är synliga med en snygg avfasning för att vara tillgängliga men skyddade. Samma sak med ljudlöst-switchen på sidan. Detta är också en skillnad mellan Otterbox Defender och Commuter, eftersom Defender istället har en silikonflik.

Tålighet

Ett mindre skal borde ge sämre skydd, inte sant? Förmodligen är det också så, Griffin Survivor och storebror Defender är mer robusta än Commuter. Men skillnaden är verkligen inte stor.

Alla de här skalen har testats noggrant av tillverkaren för att sedan testas på riktigt av våra kunder. Av kunderna har Commuter har Commuter fått näst högsta betyg (4,5 av 5) i genomsnitt. Av 9 betyg har 7 varit en 5:a, ett en 4:a och ett en 3:a. Alla är överens om att skalet klarar riktigt hårda tag.

Tåligheten är med andra ord mycket hög. Om du inte jobbar i en EXTREM arbetsmiljö klarar Commuter jobbet galant och du sparar lite plats i fickan.

Sammanfattning

Otterbox Commuter är ett av de mest populära skalen alla kategorier till iPhone 4/4S. Inte lika robust som storebror Defender eller Griffin Survivor, men ändå ett otroligt bra skydd i en smidigare förpackning. Detta är kvalitet i varje atom, snygg design och höga betyg från våra kunder. Ett grymt bra skydd för hela telefonen som är tympligare än sina konkurrenter.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer Otterbox Commuter Series på iPhonebutiken.se!

Betyg: 9/10
Kundbetyg: 4,5 av 5

+ Smidigt
+ Snyggt
+ Tåligt

– Inget fäste för skärp eller liknande

Passar: iPhone 4/4S
Pris: 399 kr (379 kr med bloggkoden)
Färg: Svart

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Recension: Otterbox Commuter Series till iPhone 4/4s testat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *