Recension: Overboard Small Waterproof Phone Case – Vattentätt iPhonefodral!

Overboard Small Waterproof Phone Case är ett vattentätt fodral som passar alla iPhone, men även de flesta andra smartphones. Vi testade Overboard för att se vad den går för.

Kvalitet och funktion

Overboard utvecklar vattentäta produkter till smartphones och surfplattor. När man tar upp Overboard Small Waterproof Phone Case ur sin förpackning märker man att detta är ett företag som har specialiserat sig bara på vattentäta produkter. Allting känns genomtänkt, från den smarta och busenkla förseglingen av fodralet till den kristallklara LenzFlex-baksidan som gör att du kan fota utomordentligt bra med kameran ovan eller under vatten.

Kvalitetskänslan i gummit och plasten i förslutningen (Slide Seal System) är magnifik, även om jag bara har testat Overboard i några dagar får jag känslan av att fodralet kommer att hålla längre än min iPhone. Det man läser om Overboard på forum på nätet verkar tyda på samma sak.

Overboard Small Waterproof Phone Case passar de flesta smartphones, förutom iPhone fungerar den med de flesta HTC-lurar, Blackberry, SonyEricsson, Samsung Galaxy, Nokia o.s.v. Maxmåtten är 12 cm på höjden och 15 cm runt telefonen (se bild).

Att prata i telefon med fodralet på är inga problem,  påverkas väldigt lite, både mikrofonen och högtalarna fungerar finfint. Ett nackband, en karbinhake och instruktioner följer med.

Vattentät till 6 meter

Eftersom sommaren inte tagit fart i Stockholm än fick jag improvisera och doppa min iPhone i en skål med vatten. Jag fotade och filmade med telefonen helt obehindrat under vatten (se film och bild). Touchscreenen fungerar dock INTE under vatten, men det har inte fungerat på något vattentätt fodral jag har testat heller så det är normalt. Det störiga är att det är svårare att fokusera utan pekskärmen när man fotar, vilket syns på min bild. Men det går om man verkligen vill.

När jag testade LifeProof Case, som är ett vattentätt extra tåligt skal, kändes det lite läskigt att stoppa ner luren under vatten. Med Overboard känns det helt naturligt, man blir inte orolig eftersom materialvalen och designen är så klockren. Tillverkaren garanterar vattentäthet till 6 meters djup (jämför med LifeProof Case som garanterar 2 meter). Detta gör Overboard perfekt för allt från vattensporter som surfing, snorkling, fridykning, till orientering, cykling eller bara vanligt strandhäng.

Sammanfattning

Overboard tar vattentäthet på allvar. Overboard Small Waterproof Phone Case är det bästa vattentäta fodralet till iPhone jag har testat hittills. Materialvalen, funktionen, designen: allt är ruggigt genomtänkt. Om touchen fungerat under vatten, vilket hade gjort det enklare att fokusera på kameran exempelvis, så hade jag satt högsta betyg på Overboard Small Waterproof Case, men i övrigt är detta det perfekta vattentäta fodralet till allt från vattensport till strandhäng. Rekommenderas!

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer Overboard Waterproof Small Phone Case på iPhonebutiken.se!

Betyg: 9/10
Kundbetyg: 4,5/5

+ 6 meters garanterad vattentäthet
+ Materialval
+ Design

– Ingen touch under vatten

Passar: iPhone 3G/3GS/4/4S och de flesta andra telefoner.
Pris: 299 kr (284 kr med bloggkoden)
Färg: Svart eller turkos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *