Sportarmband-test: bästa sportarmbandet till iPhone!

Vi har genomfört ett test av tre sportarmband till iPhone: Belkin Easefit, Adidas miCoach och NXE Activeband. Läs här vilket som är bäst och missa inte rabatterbjudandet längst ner!

Passform

Det viktigaste när man väljer sportarmband är passformen. Bäst passform hade helt klart Adidas miCoach, vilket beror på den supertunna nylonen och de små gummikuddarna på baksidan. miCoach väger nästan ingenting och var också det armband som klämde åt huden minst när man satte på sig det.

Belkin Easefit är god tvåa vad gäller passform. Det sitter riktigt skönt med sitt mjuka band och har bättre längd än miCoach, vilket gör att du som har lite tjockare armar får på dig armbandet med.

NXE Activeband hade sämst passform och väger mest, men skillnaderna är små och NXE sitter trots allt helt okej.

Skärmåtkomst / touchkänsla

Att kunna byta låt och navigera på din iPhone när du har den i armbandet är helt klart viktigt. Här ska man säga att det egentligen alltid är svårt eftersom man knappt ser någonting när den sitter på armen i vilket fall.

Det var ganska små skillnader mellan de olika banden, miCoach och NXE Activeband var bäst men inget var perfekt. miCoach spänner åt den lilla plastskärmen något när du drar åt bandet vilket är en smart detalj, men NXE har en klar skärm där du ser bättre. Av någon anledning gjorde den automatiska ljusstyrkan att skärmbelysningen blev svagare i miCoach, men det var enkelt att stänga av automatisk ljusstyrkan i Inställningar > Ljusstyrka.

Nyckelfack

De små nyckelfacken är givetvis ett måste. Alla sportarmband hade nyckelfack och alla var bra, miCoach var möjligen något litet men nyckeln satt på plats under löpning ändå, NXE har nyckelfacket på insidan av bandet vilket kan vara ett irritationsmoment, men kanske även något säkrare.

Vattenskydd

Ingen av de här produkterna är vattentäta genom någon garanti från tillverkaren, men alla tre känns som bra vattenskydd. Jag skulle inte tveka att använda något av sportarmbanden i regn, men Adidas miCoach har en smart liten nylonkåpa som lägger sig över överkanten på telefonen, med endast ett litet hål för hörlursingången, och känns säkrast. Om du vill ha ett helt vattentätt sportarmband till iPhone rekommenderar jag OverBoards sportarmband som funkar även om du kör vattensporter och liknande.

Reflexer

Din mamma har säkert tjatat på dig om reflexer så fort hon fått chansen, och när man är ute och springer syns man oftast dåligt i mörkret. NXE Activeband har bra och tydliga reflexer, miCoach har reflexliknande detaljer som verkar reflektera ljuset hyfsat. Belkin Easefit har inga reflexer men gula detaljer som i bästa fall gör dig något synligare.

Sammanfattning

Klar vinnare är Adidas miCoach. Väldigt bra passform, lätt och tunt men ändå slitstarkt. Bra plast framför skärmen för bibehållen touchkänsla. Tvåa är Belkin Easefit som är billigare, något mjukare band och om du har stora överarmar passar det här sportarmbandet bäst. Sist kom NXE Activeband.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLADIDAS när du beställer Adidas miCoach på iPhonebutiken.se, vill du beställa Belkin Easefit anger du IBLEASEFIT!

Belkin Easefit Adidas miCoach NXE Activeband
Passform 8/10 9/10 7/10
Nyckelfack Ja Ja Ja
Vikt 74 g 60 g 91 g
Armtjocklek 32-40 cm 25-35 cm ca. 25-38 cm
Touchkänsla 7/10 8/10 8/10
Reflexer Nej Nja Ja
Material ? Nylon Neopren
Passar iPhone 4/4s iPhone 4/4s/3g/3gs, iPod touch 2g/3g iPhone 4/4s, iPod 4g
Pris 259 kr 299 kr 249 kr
Betyg 8 av 10 9 av 10 7 av 10
Kommentar Mycket bra så
länge du inte
har för smala
armar. Skönt material,  bra passform.
Bäst i test. Lätt,
tunn, bra pass-
form. Når runt
de flesta men inte
alla armar.
Passar de flesta
armar, men inte
lika bra passform
som de andra. Plus
för reflex.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Sportarmband-test: bästa sportarmbandet till iPhone!

  1. Jag har Adidas Micoach och mina armar är 37 cm runt överarmen det funkar finfint sitter lite tight men det är ingen fara 🙂

  2. Ok, bra att veta. Max 35 cm är tillverkarens rekommendationer, men om det funkar med större är det toppen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *