Stort test: Bästa vattentäta skalet/fodralet till iPhone 4/4S

Vi har testat tre skal/fodral till iPhone 4/4S som alla är vattentäta och fungerar att fota och filma med under vatten. Läs allt om testet här.

I testet ingår Aryca Waterproof Case, Overboard Small Waterproof Phone Case och LifeProof Case till iPhone 4/4s. Aryca är ett robust skal i hårdplast (polykarbonat) med mjukt silikonskydd för skärmen, Overboard är ett mjukt gummifodral gjort i termoplastisk polyuretan som är naturligt nedbrytbart och LifeProof Case är ett extra tåligt skal som är vattentätt upp till 2 meter.

Vattentäthet

Alla skal är alltså vattentäta, men det skiljer litegrann ändå. LifeProof Case är det enda extra tåliga skalet till iPhone som är vattentätt. LifeProof är till skillnad mot Overboard och Aryca ett ”vanligt” skal som du kan använda istället för en gummibumper eller liknande till vardags. LifeProof är emellertid bara vattentät till två meter, medan Overboard och Aryca båda har en garanti på vattentäthet upp till sex meter under vatten.

De flesta av oss kommer inte att använda vår telefon mer än 2 meter under vatten, och någonting säger mig att LifeProof i själva verket klarar mer än så, men visst, vad gäller skyddet mot vatten vinner Aryca och Overboard. Känslan när man stoppar ner sin kära iPhone i vattnet är helt klart bäst med Overboard, den känns bäst byggd och ger mest förtroende, men alla skal klarade att doppas i en stor skål med vatten flera gånger och under långa stunder. De håller vad de lovar.

Funktionalitet

Här skiljer det sig väldigt mycket, det är också detta som är viktigast att tänka på när du väljer vattentätt skal till iPhone. Alla tre lovar att man ska kunna prata i telefonen med skalen på, endast två levererar (LifeProof Case och Overboard). Med Aryca på hör jag den jag talar med men personen i andra änden hör bara sig själv i eko från skalets innandöme. Dåligt!

Att kunna filma och fota under vatten är också något som alla utlovar. Återigen håller två måttet medan en bara delvis klarar testet. LifeProof Case och Overboard fungerar mycket bra, man måste använda volymknappen (plusknappen) för att knäppa bilder under vatten eftersom touchen inte fungerar under vatten på något av de tre skalen. Aryca ska enligt förpackningen klara samma sak, men eftersom sidoknapparna inte är tillgängliga blir det problem. Det enda sättet jag lyckades fota med Aryca under vatten var genom att ladda ner appar med fördröjning på fotograferandet vilket känns mycket omständigt.

Vad gäller funktionalitet vinner alltså återigen LifeProof Case och Overboard. Av de två tycker jag ändå att LifeProof är stråt vassare, det är ett helt och hållet funktionellt skal som vilket annat skal som helst. Exempelvis finns en liten gummiswitch till ljudlöstbrytaren på sidan som fungerar utmärkt. Ljudet när man ringer är också bäst i LifeProof Case där det verkligen är klockrent, men även Overboard påverkar ljudet mycket lite.

Hållbarhet och skydd

LifeProof Case är som sagt ett extra tåligt skal med militära specifikationer, det tål nästan vad som helst. Aryca är också ett riktigt rejält skal, men som är betydligt klumpigare än LifeProof och inte går att använda till vardags på samma sätt. Overboard skyddar mot damm, sand, vatten och liknande men har inget stötskydd egentligen. Å andra sidan kan man ha exempelvis ett plastskal på din iPhone 4/4S när du har den i Overboard-fodralet.

Här vinner LifeProof Case med sin militära kostym, men både Aryca och Overboard har skydd eller skyddsmöjligheter (Overboard) som är mer än tillräckliga för de allra flesta användare.

Sammanfattning

Klara vinnare är Overboard Small Waterproof Phone Case och LifeProof Case. Båda är exeptionellt genomtänkta produkter som håller vad de lovar och får bra betyg av användarna. Det finns egentligen ingen anledning att köpa Aryca som brister i basala funktioner som samtal och stillbilder. Overboard är billigt, LifeProof Case är extra tåligt och går att använda som ett skal till vardags, men rätt mycket dyrare. Behöver du bara vattenskyddet väljer du Overboard, för ett mer komplett skydd väljer du LifeProof Case.

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer LifeProof Case, Overboard Small Waterproof Phone Case eller Aryca Waterproof Case på iPhonebutiken! 

LifeProof Case Aryca Waterproof Case Overboard Small Waterproof Phone Case
Passform 10/10 10/10 8/10
Vattentät 2 meter 6 meter 6 meter
Samtal Ja Nej Ja
Undervattenfilm Ja Nja Ja
Undervattenfoto Ja Nja Ja
Touch under vatten Nej Nej Nej
Stöttåligt Ja Ja Ja (med skal på telefonen)
Passar iPhone 4/4s iPhone 4/4s iPhone 4/4s, de flesta andra telefoner (maxhöjd 12 cm, max 15 cm omkrets.)
Pris 749 kr (712 kr
med bloggkoden)
299 kr (284 kr
med bloggkoden)
299 kr (284 kr
med bloggkoden)
Betyg 9 av 10 4 av 10 9 av 10
Kommentar Funktionellt, vattentätt,mycket hållbart och dessutom vatten-tätt till 2 meter. Sämst i test. Bra vattentäthet och skydd mot stötar, men har basala brister. Mycket bra alternativ om du endast är ute efter vattentätheten. Välbyggt och funktionellt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Stort test: Bästa vattentäta skalet/fodralet till iPhone 4/4S

 1. Om man vill ta någorlunda bra bilder och filma i så bra kvalité som möjligt, hur är OverBoarden då? Fortfarande bra?
  LifeProof borde vara bra för fotografering under vattnet men priset på OverBoarden är bättre eftersom jag inte tänkt använda den särskillt ofta.

 2. Hej Daniella!

  Jag har bara testat den på kontoret men kvaliteten verkar vara mycket bra. Jag ska ta med den till Kenya i februari och testa den ”på riktigt”, men jag tror inte att det ska vara några problem. Får hoppas att jag kommer ihåg att lägga upp lite bilder här när jag kommer tillbaka.

  Om du vill veta mer vad våra kunder tycker så kan du läsa det här. Bl.a. skriver Stewe så här:

  ”Fungerar klockrent både att prata i telefonen när den ligger i fodralet o d hörs bra för dem man ringer till, kameran funkade utmärkt. Mkt imponerad att allt funkar så bra genom plasten.. Rekommenderas starkt.”

  Hoppas att det var svar på din fråga och god fortsättning 🙂

  MVH
  Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *