Test: Extra tåligt iPhone-skal – bästa skalet korat!

Jag har testat och recenserat fem olika extra tåliga iPhone-skal ur vårt sortiment här på bloggen. Nu sammanställer jag detta i ett stort test där jag jämför de olika skalen och korar det bästa extra tåliga skalet till iPhone: Otterbox Commuter, Otterbox Defender, LifeProof Case, Griffin Survivor eller Case-Mate Tank. 

Skydd

Alla skalen skyddar din telefon mycket bra, detta är en produktkategori där konkurrensen är stenhård, men det finns skillnader.

Griffin Survivor är förmodligen det som är mest stöttåligt. Det här är svårt att mäta, men att döma av kundomdömen, Youtube-klipp och mina egna erfarenheter så klarar detta mest stryk. Läs mer här.

LifeProof Case, Case-Mate Tank och Otterbox Defender är snäppet under. Skillnaderna är små, jag har svårt att se vilket våld som skulle knäcka Otterbox Defender exempelvis. Commuter är lillebror till Defender och ger ett mycket bra skydd, men i en miljö med väta, damm, svetsspån och annat känns de andra säkrare. Om du inte har en EXTREM arbetsmiljö är även Commuter mer än nog.

LifeProof är det enda av dem fem som kommer med garanterad vattentäthet, en ganska stor konkurrensfördel. Annars känns Survivor bäst i väta, följt av Defender.

Delbetyg skydd:

LifeProof Case: 9,5/10
Griffin Survivor: 9/10
Otterbox Defender: 9/10
Case-Mate Tank: 8,5/10
Otterbox Commuter: 8/10

Design

Överlag är designen på de här skalen testosteron-osande och macho. Gillar man sådant är Griffin Survivor med sitt grovmönstrade gummi nummer ett. Om man vill ha en rejäl men lite mer sofistikerad look tycker jag Otterbox Defender är bäst.

Otterbox Commuter och LifeProof är mer slimmade och stilrena för den fåfänge. Case-Mate Tank känns MacGyver för mig, fult för att vara ärlig.

Delbetyg design:

Otterbox Commuter: 10/10
Griffin Survivor: 9/10
LifeProof Case: 9/10
Otterbox Defender: 9/10
Case-Mate Tank: 3/10

Funktion

Här är det också ganska jämnt skägg, men det finns skillnader. LifeProof Case är fenomenal. Detta är det enda skal som är vattentätt vilket gör att du kan filma och fota under vatten. Trots att det är garanterat vattentätt till 2 meters djup fungerar det klockrent att prata i, touchkänslan är bra men fungerar ej under vatten.

Alla reglage finns mer eller mindre tillgängligasamtliga skal. Griffin Survivor och Otterbox Defender har exempelvis gummiflikar för ljudlöst-switchen medan Commuter har den otäckt med en avfasad gummikant.

Touchen fungerar också på alla, förutom Case-Mate Tank där du först måste dra bort den irriterande gimicken till skärmskydd.

Delbetyg funktion:

LifeProof Case: 10/10
Otterbox Commuter: 9/10
Griffin Survivor: 8,5/10
Otterbox Defender: 8,5/10
Case-Mate Tank: 6/10

Prisvärdhet

Överlag tycker jag att de extra tåliga skalen är ganska dyra. Det skiljer en hel del i pris från det billigaste (Commuter och Griffin Survivor) till det dyraste (LifeProof Case).

LifeProof är överlägset dyrast, men har också en överlägsen funktion i den garanterade vattentätheten. Case-Mate Tank ligger i det dyrare spektrat men levererar inte något mervärde, skjutluckan är mest i vägen. För nästan exakt samma peng får du Otterbox Defender, ett mycket bättre och snyggare skal.

Commuter är billigt, snyggt och har också väldigt bra skydd, vilket gör det prisvärt för den som har de behoven. Griffin Survivor är billigast och har bra testpoäng i allt annat och är därför väldigt prisvärt.

Delbetyg prisvärdhet:

Griffin Survivor: 10/10
Otterbox Defender: 8,5
Otterbox Commuter: 8,5
LifeProof Case: 8/10
Case-Mate Tank: 4/10

Sammanfattning

Det är lättare att utse det sämsta skalet än det bästa, nämligen Case-Mate Tank med sin fåniga skjutlucka. Om du måste ha ett garanterat vattentätt skal är LifeProof Case ett självklart val, i övrigt ett förträffligt skal om än något dyrt. Otterbox Defender är ett väldigt bra allroundskal som ger dig mycket för pengarna. Otterbox Commuter är billigt och snyggast av alla trots sina väldigt bra skyddande egenskaper.

Men om jag måste välja en vinnare i det här testet får det ändå bli Griffin Survivor, som är bra rakt igenom och får högst totalpoäng tillsammans med LifeProof Case!

* Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBLOGGEN när du beställer något av skalen i testet på iPhonebutiken.se!

  LifeProof Case Otterbox Defender Griffin Survivor
Pris 749 kr * 489 kr * 399 kr *
Vattentätt Ja, 2 meter Nej Nej
Bältesclip Nej Ja Ja
Skydd 9,5 9 9
Design 9 9 9
Funktion 10 8,5 8,5
Prisvärdhet 8 8,5 10
Testbetyg 36,5 35 36,5
Kundbetyg 4,5/5 4,5/5 5/5
Totalbetyg 41 39,5  41,5
Kommentar Dyrast, men också
det enda skalet
som är vattentätt.
Otroligt skal!
Bra allroundskal
som skyddar bra,
är snyggt och funktionellt
Bäst i test! Prisvärt, otroligt skydd och rejäl design. Full pott från kunderna!

Vattentätt!

Bäst!

Otterb. Commuter Case-Mate Tank
Pris 399 kr * 479 kr *
Vattentätt Nej Nej
Bältesclip Nej Ja
Skydd 8 8,5
Design 10 3
Funktion 9 6
Prisvärdhet 8,5 4
Testbetyg 35,5 21,5
Kundbetyg 4,5/5 4/5
Totalbetyg 40 25,5
Kommentar Snyggaste extra
tåliga skalet. Bra
skydd, underbar design.
Sämst. Ful design,
fjantig skjutlucka
och högt pris. Sämst
betyg av kunderna.

 Sämst!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Test: Extra tåligt iPhone-skal – bästa skalet korat!

  1. Hej Leif!

    Varsågod, och hoppas att Griffin Survivor motsvarar dina förväntningar. Hör av dig igen annars, alla åsikter är viktiga!

    MVH Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *