Skillnaden mellan iPad 2 och 3

Den nya Retina-skärmen har en upplösning på otroliga 2048×1536 pixlar. Endast skärmen i sig har gjort entusiasterna överlyckliga, men även kamerorna har fått sig en ordentlig uppgradering från 1,3 megapixlar till 5 megapixlar för kameran på baksidan, som nu även spelar in film i 1080p Full HD mot 720p på iPad 2. Att iPad 3 är 4G-kompitabel kommer dock inte att påverka Europa eftersom den inte fungerar i vårat 4G-nät.

Designen är i stort sett identisk, det skiljer som sagt 0,6 mm i tjocklek och inga nya kontakter eller portar har tillkommit. Eftersom plattan är nästan exakt lika stor som iPad 2 kommer tillbehören att fungera även till nya iPadden, men de stora tillverkarna kommer att komma med iPad 3-linjer av t.ex. skalen och fodralen.

Vidare har Bluetooth-enheten uppgraderats från 2.1 till 4.0 och själva plattan har blivit minimala 0,6 mm tjockare, som en följd av den nya Retina-skärmen. Processorn är en 1 GHZ Quad Core mot 1 GHZ Dual Core på iPad 2, ingen jätteskillnad med andra ord. Inte heller vikten skiljer sig så mycket, ungefär 50 gram tyngre har den blivit.

Där har ni det, det är i första hand det visuella (skärmen och kameran) som skiljer paddorna åt, men även uppkopplingen med bättre Bluetooth och den tyvärr icke Europa-kompatibla 4G-uppkopplingen.

skillnaden mellan iPad 2 och iPad 3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Skillnaden mellan iPad 2 och 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *