Recension – Pulsmätare till iPhone: 60beat testad!

Det här är tiden på året då många deffar som mest, er redaktör inräknad. Ett bra verktyg att använda ute i spåren är pulsmätare till iPhone. Det gör att du slipper släpa runt på en pulsklocka när du joggar eller tränar, de flesta springer ju redan med sin iPhone med musik i lurarna, istället för att koppla pulsbandet kring bröstkorgen till din pulsklocka kan du koppla det till din iPhone med 60beat.

Välj pulsband själv

Du kan antingen köpa pulsmätaren tillsammans med ett pulsband, eller köpa pulsmätaren separat. Om du redan har ett pulsband kan du koppla det till 60beat om du har något av följande pulsband:

  • 60Beat Pulsband
  • Polar T31, T34, Wearlink och Wearlink+
  • Mio
  • Sportline
  • New Balance

60beat använder alltså samma överföringsteknik som Polar, om du har något annat märke som använder ANT+, som är samma teknik som används av Garmin, Adidas och Nike för trådlös överföring av pulsdata, rekommenderar vi istället att du köper Digifit till iPhone istället.

Tänk på att 60beat använder pass-through, d.v.s. du sätter den i hörlursingången och kopplar sedan in hörlurarna i själva ”dongeln” och kan lyssna på musik som vanligt. Detta gör det enklare att koppla in om du använder sportarmband (jag använder Adidas miCoach) eftersom de alltid har uttag för hörlursingången. Använder du Digifit säljer vi Marware Sportshell som har uttag för dockningskontakten, annars får du ha den i fickan.

Appar som passar

Nuförtiden finns det en hel drös med appar för iPhone och 60beat passar nästan alla, dock verkar den inte fungera med Runkeeper. Här finns en lista med alla applikationer som är kompatibla med 60beat. 60beats egen app visar bara själva hjärtfrekvensen, det finns bättre appar om du vill ha mer statistik, kartor och diagram.

Jag kör på Runtastic och där fungerade den bra, du måste ha Runtastic PRO för att den ska spara hjärtfrekvens-statistiken dock. Runtastic hittar pulsen nästan direkt, pulsbandet bör sitta ungefär i mitten av bröstkorgen. De flesta appar har både gratisvarianter och premiumvarianter i App Store.

Om pulsbandet inte hittar pulsen

Om den inte hittar pulsen kan du behöva fukta mottagarna, antingen med fuktgel som finns på Apoteket eller göra en fuling (saliv). Mottagarna sitter i de räfflade gummibanden på vardera sida av mitten där du sätter i batteriet, om du använder 60beats eget pulsband. Om det fortfarande inte fungerar är det förmodligen batteriet, vissa tycker att de får bättre kontakt om de drar bandet lite till vänster (närmre hjärtat).

Sammanfattning

60beat är en toppenbra pulsmätare till iPhone. Den är kompatibel med många appar och inte låst på det sättet, tänk på att gratisvarianterna oftast inte har fullständiga pulsfunktioner dock. 60beat låter dig dessutom välja om du vill använda deras pulsband eller ditt eget. Pass-through gör att den funkar med alla sportarmband.

60beat är alltså en smidig och billig pulsmätare till iPhone som är kompatibel med det mesta, både mjukvara och hårdvara. 

Som bloggläsare får du 5 % rabatt om du anger IBL60BEAT när du beställer 60beat på iPhonebutiken.se!

+ Multi-kompatibel
+ Smidig
+ Enkel att använda

– 60beat-appen

Betyg: 8/10

Passar:               iPhone 3GS, iPhone 4/4S, iPod touch 4G och senare, iPad 1, iPad 2
Pris:                    499 kr utan pulsband, 729 kr med pulsband (474 kr respektive 693 kr med vår bloggkod ovan)
Batterier:          CR2032
Mått:                  3 x 3 x 0,6 cm


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Recension – Pulsmätare till iPhone: 60beat testad!

  1. tack för denna recension, jag kör med pulsklocka nu men funderar på att göra ”the switch” 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *