5 nya Apple-produkter under 2013

Nya Apple-produkter under 2013 får vi alldeles säkert se, men vilka blir det? Två analytiker på det amerikanska företaget Piper Jaffray, Gene Munster och Douglas Clinton, har gjort en analys av vilka nya Apple-produkter som de tror kommer under 2013. Deras sammanfattning av 2013 är att Apple kommer att ”kratta manegen inför större förändringar under 2014 och framöver”. Här är de fem Apple-produkter som de tror kommer under 2013:

1. Apple Radio (mars 2013)

Sedan i oktober har det spekulerats kring att Apple ska börja sända radio via iTunes. Deras största konkurrent blir i sådana fall Pandora, en radiotjänst som tidigare fanns i Sverige men som nu endast finns i USA, Australien och Nya Zeeland. När ryktet tog fart och rapporterades av Bloomberg News tappade Pandoras aktiekurs 12 % på en dag, något som kan tyda på att det finns substans bakom ryktet.

Apple Radio skulle i så fall vara en gratistjänst bekostad av annonsintäkter. Analytiker spår en lansering av Apple Radio i mars 2013.

2. iPad mini med Retina-skärm (mars 2013)

När nya iPad kom med sin Retina-skärm sålde den otroligt bra, 3 miljoner exemplar på en helg, och med tanke på att iPad mini har sålt totalt i 8-10 miljoner enheter väntas Apple nu uppdatera iPad mini med Retina-skärm. Analytikerna tror att den i så fall kommer under mars 2013 eftersom Apple har lanserat iPads i mars två år i rad nu (iPad 2 i mars 2011 och iPad 3 i mars 2012).

3. iOS 7 (juni 2013)

Efter att iOS 6 floppade rätt rejält, framför allt tack vare den nya kartfunktionen som Tim Cook till och med fick be offentligt om ursäkt för, lär Apple vara sugna på att ge oss en uppdatering av det mobila operativsystemet iOS som är värd namnet. iOS 7 väntas enligt analytikerna komma under juni 2013 och kan du innehålla en mobil plånbok av något slag bland annat.

4. iPhone 5S (juni 2013)

Munster och Clinton tror att iPhone 5S kommer i september 2013, eftersom både iPhone 5 och iPhone 4S släpptes i september. Det finns dock rykten som placerar en lansering i iPhone5S i juni 2013. Hursomhelst så kommer designen att vara densamma, det är insidan som förändras. Bättre kamera och längre batteritid är inga högoddsare direkt, iOS7 känns också troligt, men än så länge är alla rykten om iPhone 5S väldigt opålitliga.

5. Apple Television (november 2013)

Nu talar vi inte om receivern Apple TV, den lilla svarta pucken, utan om en riktig tv-apparat från Apple. Det här är ett rykte som har dragits i långbänk redan och det finns en del som talar mot detta rykte, så som att marginalerna är låga för tv-apparater. Apple har traditionellt tagit ut höga marginaler på sina produkter och skapat ett eget premiumsegment, frågan är om samma strategi fungerar i tv-branschen. Analytikerna tror i så fall att den släpps lagom till julhandeln, i november 2013, men det här ryktet är så slitet nu så att det lika gärna kan bli någon annan gång eller inte alls.

Vad tror ni? Är det något rykte som ni saknar på listan? Kommentera i kommentarsfältet så kan jag uppdatera listan eftersom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “5 nya Apple-produkter under 2013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *